Heldinil hakkavad riided suureks jääma

Seekord möödus nädal ilma suuremate sündmusteta, aga väikese värinaga hinges, tänu sellenädalasele kaalumisele. Üle pika aja saime taaskord kokku toiduklubiga. Mul oli tõeliselt hea meel, sest need kaks viimast nädalat olid ikkagi suhtelistelt keerulised. Seekord aga räägiti elustiili vigadest ja esimene slaid oli nagu copy paste minu varasemast käitumismudelist. Nüüd ma saan
aru, kui halbasid otsuseid ma varem langetasin. Ma lihtsalt keeldusin seda endale tunnistamast, et asi nii käest ära on. Tänapäeval on kõigil kogu aeg kiire ja haaratakse käigu pealt midagi hambusse. Lõuna on ette nähtud ikkagi lõunatamiseks ja päriselt ka, elu ei jää seisma, kui käia pool tundi söömas. Hea, et see mõttelaad minus muutuma hakkab ja asjad liiguvad paremuse suunas.

Selle nädala toitumise osas aga oli mul ka paar tagasilööki, sest kahjuks magasin kahel päeval sisse ja hommikusöök jäi söömata. See andis terve päeva tunda, sest kogu aeg oleks tahtnud midagi süüa. Järeldus: sisse ei tohi enam magada. Aktiivselt katsetan endiselt smuutide osas ja kusjuures mulle väga meeldivad smuutid selleriga. Üldse köögivilju kasutasin see nädal rohkem kui tavaliselt.

Kuna minu kaal on nüüd langemas, siis olen tähele pannud, et riided hakkavad veidi järgi andma. Püksid ei istu enam nii hästi ja kleidid on rinnust suuremad. Ka kolleegid on märganud minu kaalukaotust ning ergutavad mind. Selline positiivne tagasiside on edasiviiv jõud. Sellepärast meeldib mulle ka toiduklubi kokkusaamistel käia. Sealt saab alati positiivset energiat ja kõik on nii toredad, et ma kohe väga-väga ootan uut kohtumist. Üksinda oleks oluliselt raskem seda kõike teha.

Saime see nädal kokku ka eratreeneriga, kes rääkis meile veidi täpsemalt liikumise kohta. Minul on millegipärast tekkinud ettekujutus eratreenerist kui kupjast, kes annab käsklusi ja piitsutab takka. Ta on kuri ja paha inimene :) Tegelikult on asi hoopis vastupidine! See oli väga hea kohtumine, sest nüüd on pinged maha võetud ja ma võibolla isegi julgeksin endale eratreeneri võtta.

Seoses sellega on mul veel üks hea uudis, ma nimelt liitusin spordiklubiga. Ma pole kunagi oma elus jõusaalis käinud. Need masinad hirmutavad mind, ilmselt ma ei oska neid kasutadagi. Seega kui Te peaksite nägema järgmise nädala jooksul naist, kes üritab jõusaali masinat teisiti kasutada kui see ette nähtud on, siis võite julgelt mulle appi tulla. Igaljuhul lähen teen nende masinatega järgneva nädala jooksul tutvust. Lisaks leppisime edaspidiseks kokku, et ma teen nädalas 1 tund jalgrattasõitu ehk siis pean igal juhul jõusaali minema. Veel hakkame tänasest liikumispäevikut pidama ja kindlasti peame hakkama jälgima pulssi trenni tegemise ajal. Üldse oli eratreeneriga kokkusaamine nii põnev, et oleks veel ja veel kuulanud. Sain nii palju uut ja huvitavat teada ning tundub, et see kõik ei olegi nii keeruline. Päris 100% ei ole ma veel usku pööratud, sest nagu öeldaks “usalda, aga kontrolli”, aga vähemalt olen valmis selle teekonna jõusaali ette võtma.

Kaks nädalat ma tegelikult ei teadnudki, palju ma kaalun. Sellepärast ma kartsin veidi tänast kaalumist, et kas on kokku vähemalt 3 kg alla tulnud algkaalust nagu ma eesmärgiks panin või mitte. Tänase seisuga olen kaotanud kokku 4 kg. Seega olen täiesti graafikus.

Silja õppis õigesti šokolaadi sööma

Eelmisel nädalal lubasin tutvuda rohkem roheliste smuutidega, süüa viis korda päevas, käia regulaarselt trennis ja muidugi ka kaalus kaotada. Roheliste smuutide osas midagi uut ei jõudnud katsetada, aga pakiautomaadis ootab mind raamat tervislike smuutidega ja kavatsen neid nüüd usinalt tegema asuda.

Kahjuks ka järgmine eesmärk, viis toidukorda päevas, ei ole mul väga edult läinud. See on praegu minu kõige suurem komistuskivi. Söön maksimaalselt neli korda päevas ja üks vahepala ei mahu kuidagi mu päeva. Aga ka siin luban, et proovin ennast parandada ja ei too enam vabanduseks, et tööl on kiire, päev saab enne otsa jne.

Eelmisel nädalal käisin väga korralikult trennis. Külastasin kolmel korral jõusaali, kus peamisel teen kardiotrenni. Uuel nädalal on mul kohtume eratreeneriga, kellelt loodan saada palju teadmisi ja siis hakkan treeningsaalist juba maksimaalset võtma. Ka kaal langes möödunud nädalal väga hästi, lausa 1,4 kg. Tänaseks olen kaotanud 5,9 kg ja kaalunumber näitab 85,6 kg. Ausalt öeldes ei mäleta, millal sellist numbrit viimati nägin. Ka enesetunne on suurepärane, tunduvalt kergem kui enne ning energiat ja tahtmist on väga palju. Lisaks on muutused nüüd juba silmaga näha: riided istuvad paremini seljas ning inimesed märkavad samuti vahet.

Kui alguses jälgisin 100% oma toitumisnõustaja etteantud reegleid ja ei eksinud kordagi teelt (isegi jõululauas), siis nüüd ennast enam nii karmilt ei piitsuta. Küll aga mõtlen oma järgmise päeva toidukorrad läbi ja valmistun. Kuuga on harjumuseks saanud jälgida taldrikureeglit: pool taldrikut juurvilju/salatit, veerand liha ja veerand süsivesikuid. Enesele märkamatult vaatan alati enne sööma asumist, kas kõik on nii nagu peab. Samuti kasutan alati väikest taldrikut, nii väldin ülesöömist.

Nädalavahetusel võõrustasin külalisi ja ostsin ka ühe väikese tahvli šokolaadi. Ainuke, kes oli magusasõber, olin mina. Nii ma siis istusin ühes lauas oma kõige suurema kiusatusega ja mõtlesin, kas süüa või mitte. Loomulikult ei oleks paar tükki kuidagi mu teekonda mõjutanud, aga kartsin, et kui ühe tüki võtan läheb terve tahvel. Nii oli alati olnud ja arvasin, et on ka praegu. Siis hindasin, kui palju mul on seda šokolaadi vaja, skaalal 1-10. Hindamise süsteemi kohta kuulsin toiduklubis Teele Tederi kogemusest, kuidas oma isudega toime tulla. Arvan, et see on suurepärane viis ennast natuke pidurdada ja enne mõelda, kas ikka on vaja üht või teist sööki. Lisaks ei saa me alati aru, mis isu meil parajasti on. Antud hetkel sain aru, et mul ei ole seda maiust vaja ja istusin veel paar tundi. Lõpuks mõtlesin, et siiski prooviks, sest mul on tegelikult ju lubatud üks kord nädalas patustada (mida ma seni kasutanud ei olnud). Võtsin tüki šokolaadi ja nagu toitumisnõustajad soovitavad, ole kohal. See on suurepärane soovitus: naudi oma toitu, keskendu sellele, ära kugista, ole kohal! Šokolaad maitses siiani suurepäraselt ja vastupidiselt minu eelnevale söömisele, olin kohal ja sõin õhtu jooksul kaks tükki maiust. Hiljem panin tahvli kapi otsa ja ei söönud seda ära. See on minu puhul ülisuur saavutus!

Antud teekonna eesmärk ei ole pidada dieeti, et siis sellega kaalu kaotada. Eesmärgiks on muuta seniseid harjumusi toitumises, et jõuda terve ja parema minani. Arvan, et peaksime jälgima toitumisnõustajate soovitust olla kohal igas asjas. Ja mitte tegema mitut asja korraga. Seega olge kohal ja nautige!