Minu suureks armastuseks on olnud “eelnevas elus” erinevad piima-ja kondiitritooted. Šokolaadisaiakesed ja kohukesed olid suur osa minu lemmikmenüüst ja ilmselt tunnengi just nendest kõige rohkem puudust. Kuigi ma ei saa öelda, et ma ei ole neid üldse tarbinud: olen endale paar korda ikka šokolaadikooki lubanud, lihtsalt kogused ja sagedused, millal ma neid tarbin on oluliselt vähenenud. Suureks abiks on minu kohukesesõltuvuse ravimisel olnud kindlasti minu lemmik — banaani ja maitsestamata jogurti smuuti, millele olen vahest ka lisanud toorkakao tükke sisse!

Kui minu sõbrad ja tuttavad on mu käest küsinud, et kas on raske ka kaalu langetada siis ma pean alati neile pettumuse valmistama ja ütlema, et hetkel ei ole küll midagi ületamatut olnud. Kuigi praegu olen ilmselt jõudnud just sinna punkti, kus kaal seisab ja ka motivatsioonist on pisut puudust… Õhtuti tahaks jubedalt midagi näksida ja ka suvine grillimine ei tee asja lihtsamaks — ikka tahaks ju ka paar siidrit ära juua ja rasvast sealiha süüa. Kuigi on olemas palju alternatiive, mida eelistada sealihale ja alkoholile, siis paraku juba see inimeseloom (loe: mina) ikka tahab vahest ka midagi „nämmat”. Siiski ei ole ma ennast käest ära lasknud ja olen küll vahest harva ahvatlustele järele andnud, kuid nagu ma algusest peale olen maininud, siis ma ei ole endale mitte midagi keelanud ja ilmselt tänu sellele on ka mul lihtsam olnud.

Paljud minu tuttavad on mulle jaganud hunnikutes komplimente minu pingutustele kaalu langetada, ning kindlasti on see suureks motivatsiooniks edasi pürgida. Minu enesetunne ja -hinnang on samuti paranenud, ning kuigi ma tean, et mul on veel pikk maa käia, et saavutada enda ideaalkaalu, siis ei ole ma üldse kurb — ikkagi üle poole maa on juba läbitud! Samuti ei lase ma pead norgu selle pärast, et kaal hetkel seisma on jäänud: kaalukaotust on hetkel -16kg, mis on siiski väga tubli tulemus.

Teistele kaalulangetajatele soovitan kindlasti otsida endale kaaslane, kes teid motiveeriks ja aitaks rasketel hetkedel mõtteid mujale viia. Väga heaks abimeheks enda motiveerimisel on ka oma vanade riiete proovimine: minul tuleb küll naeratus näole, kui panen jalga püksid, millega veel pool aastat tagasi võitlesin, et neid üldse jalga saada ja nüüd on need mulle mitu numbrit suured!

Järgmisel nädalal kohtun ka uuesti kaaluabi.ee toitumisnõustaja Kajaga, kellega teeme ära uued mõõtmised ja vaatame üle minu eesmärgid ning saavutused.