Võin julgelt väita, et trennis käimine ning toitumise jälgimine on minu jaoks nagu poole kohaga töö — aga ma naudin seda täiel rinnal ja praeguseks ei kujutagi ette, kuidas ma enne suutsin ära süüa selliseid koguseid, nagu ma sõin ja kuidas ma ei jaksanud endast leida seda tahet minna trenni või üleüldse ennast rohkem liigutada.

Minu rutiiniks on saamas jooksmine. Võtsime töökaaslastega ette ka projekti, et läbida Maijooks (7km), mille kavatsen joostes läbida. Kindlasti kõlab mõne jaoks see 7 km jooksu naeruväärsena, kuid minu jaoks on see suur eneseületus ning loodan sellega ilusasti hakkama saada. Korra nädalas käin oma sõpradega (kes on minu jaoks suured motivaatorid, suured tänud neile selle eest!) Nõmme terviserajal jooksmas.

Kuna eelmise nädala kohtumine jäi Evaga ära siis on ka minu treeningkava siiani endine — täna aga on lõpuks see päev, millal me paneme treeningkava paika. Minu praeguseks lemmikuks on saanud kindlasti Sven Idaranna Stepi tund, kuhu ma lähen alati suurima heameelega ja tagasi tulen suure naeratusega näol.

Eile kohtusin ka kaaluabi.ee toitumisnõustaja Kajaga, kellega tegime ära mõõtmised ning vaatasime üle minu viimaste nädalate menüü. Sain Kajalt kiita ning ta oli minu toitumisega rahul. Põhimõtteliselt ei ole ma oma toitudele väga suurt piirangut peale pannud — söön kõike — lihtsalt panen suuremat rõhku puu- ja juurviljadele ning olen välja jätnud igasuguse rämpstoidu, saia ja maiustused. Minu lemmikuks magustoiduks on maitsestamata jogurt, kuhu lisan pisut mett ja kuivatatud ploome.

Aga nüüd siis väike vahekokkuvõte minu tulemustest.

Kaal: 85,6 (-6,7kg)
Rind: 105 (-6cm)
Keskkoht: 102 (-2cm)
Puus: 111 (-3cm)
Käsi: 31,5 (-1cm)
Reis: 60,5 (-3cm)

Nii mina kui mu toitumisnõustaja ja treener oleme tulemustega väga rahul, ning see annab ka mulle palju motivatsiooni juurde. Kuna minu eesmärgiks on kaotada poole aastaga umbes 25 kg, siis olen esimese kuuga juba päris tubli töö ära teinud! Enesetunne paraneb iga päevaga ning olen kindel, et edasi läheb ainult paremaks!

Soovituseks kõigile kaalulangetajatele võin öelda seda, et enamus dieetidest ei ole väga tõhusad (pikaajaliselt vähemalt mitte) ning kui on soov siiski kaalust igaveseks alla võtta, tuleb muuta eluviisi. See tähendab aga seda, et peaksite nautima kõiki asju, mida armastate, kuid lihtsalt suuremat tähelepanu pöörama kogustele ning toitumise tasakaalule. Ei ole mõtet endale midagi täiesti ära keelata, kuid oluline on lihtsalt see, et te suudaksite nende patustamistega piiri pidada. Samuti on ka väga oluline osa liikumisel — nii vaimselt kui füüsiliselt annab see kaalulangetamisele palju juurde!

Seniks soovin teile kõigile aga ilusat kevadist ilma ja kõikidele naistele ilusat naistepäeva! Proovige siis oma kallimate poolt kingitud šokolaadikarpidega piiri pidada!