Jaanid läbi, endale tundub, et edukalt. Sai küll oma kalorid kahel päeval “lõhki” söödud, aga nendel päevadel sai ka kaua üleval oldud ja palju ringi liigutud (loe tantsitud-trallitud).

Sõbra sünnipäeval ei suutnud kuidagi ära öelda perenaise ahvatlevatele eriti minidele viineripirukatele pluss veel tavapärastele piduroogadele ja sealt ka need kalorid ligi hiilisid. Järgmisel päeval käisime perega naaberküla jaanitulel. Pidu oli tore ja süüa palju, lubasin endale liha, rabarberikooki, arbuusi, porgandit ja ohtralt vett. Tegin seal natuke rahvasporti ka- viskasin kotti, mille sisse oli ei-tea-mida pandud ja oli väga raske ning üldse ei lennanud ning muidugi traditsiooniline õllekasti üleval hoidmine moodsas võtmes(kummagi käe otsas kuuspakk). Tulemus 1.37 ja naiste arvestuses 1. koht! Laupäeval olime perega kodus: grillisime, tegime lõket ja lubasin endale ka ühe siidri.

Pühapäev oli maasikapäev. Käisime perega turul. Kus oli rahvast! Mina arvasin, et pärast jaani on inimesed väsinud ja istuvad kodudes, aga ei! Turg oli rahvast täis! Ostsime 10kg kohalikke maasikaid (nii nämmad!) ja siis natuke mureleid ja ka väikeseid magusaid tomateid ning muidugi ka arbuusi.  Ning kogu pühapäevase päeva menüü põhitoiduained olid maasikad, murelid ja piim. Arbuusi jaoks enam kõhus ruumi polnud, seega jäi see järgmiseks päevaks.

Toitumisnõustaja Kajaga kohtumisi ootan nagu väike tüdruk jõuluvana. Alati olen väga elevil, et  teada saada, mis kaalunumber näitab, aga samas natuke pelgan ka, et ehk pole ma ikka piisavalt tubli olnud. Seekord olin tubli! Kaalusin 87, 8 kg, vööümbermõõt on 91cm ja puusaümbermõõt 113,5cm. Kahe nädalaga kaalulangust 1,6kg, vöölt lahkus 4cm ja puusaümbermõõt vähendas oma mõõtmeid 5,5cm võrra. Kaja kiitis minu tublidust ja seda on tore kuulata. Rääkisime veel erinevatest moodustest, kuidas mingeid toiduaineid tarbida või mida millega asendada. Näiteks minu lemmiku — juustukoogi — asemel võiksin proovida järgmist: röstin viilu terasaia, soojale viilule määrin naturaalset sulatatud juustu ja kõige peale enda tehtud maasikamoosi. Proovisin järgi ja tõesti meenutab juustukooki ning on tõeliselt hea!  Minu toitumispäevikut jälgides (Kaja on väga põhjalik), pani ta tähele, et minule lubatavatest rasvadest tarbin ma tavaliselt ära umbes pooled. Et protsent oleks vähemalt 80, soovitas Kaja rohkem kala süüa, sest kala on rammus (eriti lõhe ja heeringas) ja sisaldab häid rasvu. Siis soovitas ta mul tarbida rohkem vett, vähem magusat (endiselt lemmik!) ja enda kalorinormi igapäevaselt ilusasti täis süüa. Ja kuna plaan on ikka veel kaalu ja sentimeetreid kaotada, siis olen tubli tüdruk ja kuulan Kaja sõna.

Olen nüüd siis pooleteise kuuga alla võtnud 6kg ja ausalt, on ikka kergem olla küll. Ükspäev julgesin isegi hundiratast visata (peab ju lapsele ette näitama,kuidas asi käib). Esimese hundiratta tegemisel olin natuke tagasihoidlikum, aga iga järgmisega muutusin julgemaks. Tuli välja küll! Trenni ma endiselt ei tee ja polegi enne plaanis, kui augustis uuesti pilatese treeningud hakkavad. Praegu saan omal käel ilusasti hakkama ja ilus soe suvi koos suure kollase päikesega on suureks abiks. 

Toitumisnõustaja Kaja Maantoa kommentaar:

„Kuna meie kohtumise vahele mahtusid seekord ka jaanipidustused siis ootasin huviga, kuidas oli Riinal läinud. Kui aga teda eemalt tulemas nägin polnud mul enam kahtlustki, et to oli taas olnud väga tubli. See kajastus nii tema väljanägemises, hoiakus ning loomulikult ka numbrites.

Alustasime kohtumist jällegi toidupäeviku analüüsimisega. Oli olnud paremaid ja halvemaid päevi, kuid üldine pilt oli vägagi erinev sellest, kui alustasime ja see on just see, mis on oluline, sest nii nagu ma oma igas kirjatükis olen ka maininud, siis liikumine samm-sammult ongi meie eesmärk. Riinale said järgnevateks soovitusteks süüa rohkem kala (2-3 korda nädalas), jälgida, et kcal ei jääks palju alla tema päevasest soovituslikust (kipub olema paljudel juhtudel suureks ahvatluseks, kui kaalunumbrid hakkavad kukkuma, et seda tulemust veelgi kiiremalt saavutada — seda me proovime vältida), püüda hoida toitumine tasakaalus, juua vett (soovitavalt 8 kl päevas) ja tema nõrkust number 1, magusat, seda üritab ta veelgi vähendada.

Üldiselt leiab Riina, et pole olnud sugugi raske muuta oma seniseid toitumisharjumusi. Koos oleme leidnud nn asendustoite, tema senistele lemmikutele, lahjemate ja tervislikemate variantide näol, ta on hakanud tegema teadlikumaid valikuid juba poes, et koju ei satuks nii palju ahvatlusi. Terve šokolaaditahvli söömise asemel võtab ta vaid paar tükki aga sellejuures võtab endale aega ja naudib seda.  

Ka järjekordse testi tulemused (test mis näitab, millistes olukordades oleme kõige kergemini haaramas toidu järele) selgus, et Riinal on tugev iseloom ja ainukeseks pisut nõrgemaks küljeks ongi üritused ja peod, kus laual kõike head-paremat. Meie programmis, aga polegi teatud toiduainete keelamine, vaid oskus neid mõõdukalt tarbida."