Lihtsalt ei ole momendil eriti vaba aega, et võtta kätte ja sõita Tallinnasse trenni. Kuna lastel saavad 3-ndal juunil tunnid selleks õppeaastaks otsa, siis on koolid mõelnud välja erinevaid üritusi, kontserte jne.

Sesoses sellega pean mina meie peres täitma autojuht- logistiku rolli, sest elame koolidest kaugemal ning see võtab väga suure osa mu ajast. Aga varsti on koolivaheaeg ning siis ka minul kergem paar tundi ringi liikuda (rattaga sõita, jalutamas käia), sest väiksem laps jääb suuremate valvata.

Õhtune söömine pole patt

Toimus ka uus kohtumine Kajaga. Kaks nädalat möödas eelmisest kaalumisest ja kaalunumber näitas 92,4kg. Lahutades suuremast numbrist(mis oli 93,9) väiksema, saame tulemuseks 1,5kg. Toitumisnõustaja ütles, et see on tubli tulemus! Muidugi ootasin enamat, aga ju ta siis nii ka hästi on.

Sai räägitud ka õhtusest söömisest. Ei ole see ikka nii, et kui pärast kella 6-t õhtul ei söö, siis kaal langeb. Õhtuse söömise ja magama mineku vahele võiks jääda vähemalt paar tundi ning muidugi ei tohiks hiline söömaaeg olla „rammus". Kui minu päev lõpeb kell 23.30, siis võin veel rahulikult kella 9 paiku midagi süüa. Tavaliselt olen teinud endale lahja keefiriga kama või joon teed ja kõrvale nosin  näiteks leivaviilu juustumäärde ja kurgiga.

Kaja andis mulle ka uued näpunäited, mida võiksin järgida. Esiteks, et sööksin vähem magusat. Teiseks, et võiksin tarbida rohkem täisteratooteid. Ja kolmandaks, et ma ei jätaks toidukordade vahele liiga pikka vahet.  Nii 4-5 tundi on optimaalne ning selle aja sees võiks väikese vahepala võtta, näiteks süüa mõni puuvili või krõbistada pähkleid. Sest kui jätta liiga pikk vahe ja vahepeal midagi ei söö, veresuhkur  langeb ning tekibki hirmus magusavajadus.

Millal tuleb tagasilöök?

Tegelikult on mu enesetunne hea ja iga päevaga tundub mulle, et olen õigele rajale sattunud. Kuigi ma vahel kohe hirmuga mõtlen, et millal see tagasilöök tuleb. Ning miskipärast olen arvamusel, et see tuleb, sest siiani olen ju endale lubanud ikka kõike, mis parasjagu maitseb ning mille järele isu on.

See Kaaluabi.ee on ikka väga hea abimees, kui oled otsustanud oma toitumise korda saada ja sellega koos ka oma enesetunnet parandada. Tore on lugeda teiste blogisid- sinna võid kirjutada kõike, mis pähe tuleb ja hetkel südamel on.  Ma ikka iga päev käin mitmeid kordi ja vaatan, mis teised teinud on ning ütlen ka vahel sõna sekka.

Toitumisnõustaja Kaja Maantoa:

Vaatasime üle Riina 2 nädala toitumispäeviku. Ta on olnud tubli, toitumine on tasakaalus ja kcal on enamikel päevadel lubatu piires. Toitude valik on muutunud. Riina on hakanud teadlikumalt toituma.

Ta pidas 3 päeva paralleelselt toitumispäevikuga ka nn „emotsioonide päevikut,“ hindas oma „näljaastet“ 5 palli süsteemis, märkis üles oma meeleolu, koha ja kellega sõi. Seda analüüsides saame teha järelduse, mis ajendab teda tegema teatud toiduvalikuid või mis põhjusel üldse midagi söödi ning vajadusel tegema muudatusi.

Kuna enne armastas ta kohe taldrikule võtta suure koguse sööki, siis vaatasime koos üle nn taldrikureegli ja leppisime kokku, et ta proovib esmalt panna taldrikule väiksema koguse. Kui on selle ära söönud ja kui veel tunneb et kõht on tühi, alles siis võtab juurde. Ja nagu selgus, siis enamasti saigi esimesest portsjonist kõht täis.