Saledad elavad jõusaali või treeningkeskuse kõrval
Inimesed, kelle kodu läheduses on jõusaal või treeningsaal (ujula, tenniseväljak, aeroobikasaal vms) kaaluvad vähem ja nende vööümbermõõt on väiksem kui neil, kellel koduaknast jõusaali ei paista. See tõestab veelkord, et linna planeeringul on suur mõju inimeste välimusele ja kehakaalule. Erinevus on suurem naiste ja suurema sissetulekuga inimeste seas.

Teine uuring näitas, et inimesed, kes elavad piirkonnas, kus on mõnus jalutada ja kus on selleks loodud tingimused, on samuti saledamad.

Ja veel üks uuring on tõestanud, et inimesed, kelle lähim kiirsöögirestoran on kaugemal kui kaks kilomeetrit, on samuti tervislikumas kaalus ja näevad paremad välja. Eriti kehtis see naiste puhul.

Nad on pidevalt tegevuses
Inimesed, kes ei suuda pudeliski paigal püsida, kulutavad oma pideva siplemisega ohtralt energiat. Jälgi oma saledat naabrit — kas ta pidevalt kõigutab oma jalgu, ringutab, murrab käsi, vahetab toolil asendit vms? Just need tegevused kulutavadki ta kalorid ära ja ta ei peagi rohkem trenniga vaeva nägema (kuigi ta tõenäoliselt siiski treenib ka, sest ta lihtsalt ei saa niisama istuda).

Saledad söövad vürtsikaid roogasid
Tšilli on nende lemmik ja seda käib iga roa sisse ohtralt. Kui soovid alla võtta, siis võta tšillipipar heaga oma menüüsse, sest see sisaldab aktiivainet nimega kapsaitsiin, mis on tõestatud kaalu
langetava toimega, kuna kiirendab seedimist ja põletab rasva.

Tšillil on veel imelisi omadusi, loe siit: Tšillipipraga terveks ja saledaks

Nad elavad mägedes
Ameeriklased on avastanud, et Colorado elanikud on riigi kõige peenemad ja seostavad seda kõrgmäestikuga. Nii et kui tahad kaalu kaotada, koli Munamäele!

Nad elavad suurlinnas
Suurlinna elanikud kõnnivad pikemaid maid jala, sest juba näiteks metroojaamas ühelt rongilt teisele saamine on parajalt pikk matk, samuti asuvad vajalikud asutused linnas üksteisest kaugemal ning nende külastamine on korralik trenn. Eeldusel muidugi, et kasutatakse ühistransporti, mitte autot.

Nii et vehi närviliselt jalgadega, koli Nepali või New Yorki ja söö ohtralt tšillit ning oledki sale! Või siis hoia saia ja suhkruga tagasi, see võib ka aidata.