1. Lisa sport puhkuse kavasse
Puhkus peaks pakkuma võimalust lõõgastumiseks, energiavarude laadimiseks ning enese turgutamiseks; see ei tohiks olla vabandus tervislikest eluviisidest loobumiseks. Puhkust plaanides vali selline sihtkoht,  kus on tagatud võimalused füüsiliseks aktiivsuseks. Pea meeles — sport on see võluvits, mis lubab juurde võtmata lisakaloreid tarbida. Puhkuse ajal ei tohiks töö treenimist enam segada, seda osavamalt tuleb aga tekkinud võimalust  ära kasutada. Kõnni golfirajal, mängi korvpalli, uju, kõnni, sõida süsta või rattaga, mängi tennist — vali ise nimekirjast sobiv spordiala ning praktiseeri seda vähemalt tund aega iga päev.

2. Valmistu
Valmistu pikaks reisiks lennuki, rongi või autoga juba varem ette, võttes kaasa tervislikku näksimist, et nälga peletada. Alusta päeva toitva hommikusöögiga ning varu päevaseks kergeks eineks kaasa salatilehtede ning tomatiga pitat (ehk taskuleiba), puuvilju ning hummusega serveeritud juurvilju. Viivitused ning igavus — neid teeloleku paratamatusi ei tohi siiski näha ettekäänetena söömiseks. Söö regulaarselt ära üks korralik eine, vältides kõrge kalorisisaldusega snäkke vms einete vahel.

3. Ole väljas süües ettevaatlik
Kõige suuremaks väljakutseks puhkuse ajal kujuneb pahatihti restoranis söömine. Kodus tead sa ise, millest sinu retsept koosneb, kuid väljas einestades võib seda üksnes aimata. Aimamismängu vältimiseks küsi viisakalt küsimusi ning esita eritellimusi. Soovitav on tellida lihtsaid toite, nagu
küpsetatud, röstitud või grillitud liha ja kala. Kalorite tarbimist on võimalik kontrollida, vältides praetud toite, mis on enamasti krõbedad ja rasvased. Jäta tellimata juust ning majonees; karastusjoogile eelista vett — need on lihtsad reeglid, mis vähendavad eine kalorisisaldust, tehes hiljem ruumi mõnele maiustusele. Teine võimalus on rentida tuba köögiga, kus sul on võimalik ise tervislikke eineid valmistada.

4. Pea piiri
Enese piiramine puhkusel pole lihtne, kuid see on vajalik, kui tahad kontrollida magusa ning alkoholiga lisanduvaid kaloreid. Seega, las ühe palliga jäätis asendab lisandiga jäätist ning kaaslane sööb ära poole sinu magustoidust. Alkohol sisaldab suurel hulgal kaloreid, eriti vihmavarjudega varustatud pilkupüüdvad joogid. Mõtle juba enne puhkusele minekut läbi, millal ja kui suures koguses sa alkoholi kavatsed tarbida.

5. Väiksemad portsjonid
Puhkusel või mitte — portsjoni suurusest sõltub, kui palju kaalust juurde võtad. Eelista väikseid portsjone, kuid naudi neid maksimaalselt. Pidevalt laua ääres istumine ei ole hea, sest viib mõtted toidule või alkoholile. Kui sa oled üks nendest, kellele meeldib kaua laua ääres istuda, siis eemalda laualt kõik toidunõud ning täida joogiklaasid veega. Nii omad ise kontrolli söögi ja joogi üle, mitte vastupidi.
Allikas: www.medicinenet.com