Leia ja sõnasta põhjus

Mõtle, mida sa tahad saavutada ja sõnasta täpselt eesmärk: kas sa tahad kaotada kaalu või lihaseid vormida. Pane eesmärk kirja ja lase endale koostada õige treeningplaan.

Ära võta trenni kui karistust

Trenni ei saa teha vale suhtumisega — kui sa mõtled enne trenni, et absoluutselt ei viitsi minna ja terve trenni aja mõtled, et saaks see juba ükskord läbi, siis ei mõju trenn üldse nii hästi kui siis, kui oled positiivselt meelestatud.

Säti oma eesmärk käeulatusse

Näiteks, kui tahad kaotada 10 kilo, siis jaga see osadeks — võta sihikule kaks kilo korraga.

Ela esimene nädal üle

Väga suur hulk inimesi loobub treeningutest esimese treeningnädala jooksul. Tihti on põhjus selles, et inimesed alustavad liiga uljalt ja siis vaevlevad suurtes lihasvaludes. Sa ei pea terve jõusaalitäie inimestega võistlema — alusta tagasihoidlikumalt ja liigu vaikselt edasi. Ja mõne aja pärast hakkad sa mõistlikus koguses lihasvalu lausa nautima, sest see tuletab sulle meelde, kui tubli sa olid.

Premeeri ennast

Iga kord, kui oled ühe suure eesmärgi sees oleva väikese eesmärgi täitnud, osta endale midagi ilusat. Kui sa saad osta mingi riideeseme, millel on peal väiksem number kui su vanadel riietel, saad ostust veel topeltrõõmu.

Söö tervislikult

Jah, seda ei saa tähelepanuta jätta. Kui teed trenni, aga samal ajal ajad endiselt burgereid näost sisse, ei pruugigi kaal langema hakata. Sa vajad küll rohkem kaloreid, kui sa treenid, aga vaata, et saaksid enamiku neist puhastest toiduainetest.

Väldi trenni ärajätmist

See on selge, et mõni päev lihtsalt on selline, et kohe kuidagi ei suuda trenni minna. Mõnel juhul võib see olla õigustatud, aga tihti on see takistus sinu peas, mitte kehas. Tee nii — kui tunned, et täna üldse ei taha trenni minna, siis mine ikkagi kohale. Kui oled juba seal ja ikka tunned, et ei taha üldse, siis mine tagasi koju. Aga kui probleem oligi ainult sinu peas, siis on väga tõenäoline, et sulle tundub mõttetu sama maa tagasi minna ning sa ikkagi teed oma trenni ära ja võib-olla naudid seda rohkemgi kui tavaliselt, sest see muudab su tuju heaks. Pea meeles, et iga ära jäetud trenn suurendab treeningute lõpliku poolelijätmise tõenäosust.

Ütle oma eesmärgid kõva häälega välja

Pajata sellest kõigile tuttavatele. Uhkusta sotsiaalmeedias. Räägi tööl kõva häälega, kuidas sa jälle trenni lähed. On palju raskem treeninguid pooleli jätta, kui tead, et pärast seda vaatavad sind kõik kui läbikukkunut.

Ümbritse end edukatega

Leia endale trennisõber, kellega üksteist motiveerite, loe tervise- ja trenniajakirjadest edulugusid, leia endale trenniblogisid, mida regulaarselt jälgima hakata. Või loo endale ise trenniblogi!

Allikas: Women’s Health