Kui sul on palavik või kurk valus, ei tohi kohe kindlasti treenida. Küll aga ei ole vastunäidustatud väike jalutuskäik või muu liikumine, mis ei nõua suurt pingutust. Kui tunned end veidi haigena, ei pea kolm päeva järjest voodis lamama — piisab kui veidi rahulikumalt võtta ning tugev trenn sel ajal lihtsalt ära jätta.

Kui tunned end veidi halvasti, siis lähtu oma enesetundest. Kui oled veidi nohune, kuid harjunud sel ajal end liigutama, ei pruugi treening väga hull olla. Kui kahtled, pea kolm päeva pausi ja kui selle ajaga enesetunne halvemaks ei ole läinud, alusta treeningutega rahulikumalt. Kui ka selle järel end endiselt hästi tunned, võid koormust veidi suurendada.

Füüsiline treening ning liikumine vähendab külmetuste riski, kuid kuula signaale, mida su keha sulle saadab. Ka kergema haiguse korral võib treenimine ohtlikuks osutuda.

Kui soovid aga kindlasti treenida, siis arvesta, et mida kõrgem pulss treeningul, seda suuremad võivad olla hilisemad komplikatsioonid. Seepärast võiksid eelistada vastupidavustreeningut jõutreeningule. Treeningutesse väikeste pauside tegemine on tegelikult kehale kasulik, isegi kui aktiivsed treenijad seda eriti uskuda ei taha, sest tegelikkuses on ületreening tõsine probleem.

Kui kehas on infektsioon, on raske treening ohtlik, päädides halvemal juhul südamelihasepõletikuga. Ära ole treeningute jätkamise osas nii põikpäine, et unustad organismiga konsulteerimast.

Terveks saades pea kinni kuldreeglist — isegi kui tunned end täiesti tervena, pea üks päev treeningutega vahet, sest kehal on vaja taastumiseks aega. Küll aga ei ole vaja muretseda jääkköha pärast, eriti kui alustad rahulikult ning tõstad koormusi järk-järgult.

Samal ajal pea meeles, et on vähe sama tõhusaid arstirohte, kui seda on liikumine ning treening. Kui oled veidi väsinud, sul on kerge peavalu või ülepinge, siis piisab vahel värskes õhus liikumisest.

Allikas: sydsvenskan.se