Kõige olulisem on muidugi oma keha ja arsti kuulamine. Pikka aega oli levinud arvamus, et peale sünnitamist peaks naine ootama vähemalt kuus nädalat, enne kui võib ükskõik millist sorti trenni tegema hakata. Kuid nüüd on see arvamus muutunud ja arstide sõnul võib naine hakata kerget trenni tegema ka juba nädal peale sünnitust. Seda aga muidugi juhul, kui rasedus oli kergemapoolne ja sünnitus möödus ilma tõsiste komplikatsioonideta.

Kuid isegi kui sa arvad, et oled piisavalt paranenud ja võiksid hakata kergelt sportima, peaksid enne seda kindlasti oma arstiga nõu pidama. Sa peaksid ütlema, millist sorti trenni sa tahad uuesti tegema hakata ja arstil on kindlasti soovitusi, kas peaksid veel ootama või võid juba alustada.

Kui sa oled arstilt rohelise tule saanud, siis soovituslik oleks alustada rahulikult ja mitte kohe üle pingutada, muidu jääb sportimise rõõm üürikeseks. Hea oleks alguseks teha trenni umbes 20-30 minutit päevas ja alustada väga vaikselt. Paljude emade jaoks võib tunduda võimatu leida aega ja energiat vastsündinu või väikese beebi kõrvalt, kuid abi tasub paluda oma abikaasalt või perelt. Hea aeg kodus trenni teha on ka muidugi siis, kui beebi magab sügavat und. Raske on uuesti trenni tegemisega alustada, kuid see annab juurde hädavajalikku energiat.

Paljud emad tunnevad ennast lapsega kodus olles väga üksildasena ja see on levinud probleem. Et see nii ei oleks, siis tasuks ühendust võtta samuti värskete emadega ja leppida nendega kokku väljaskäike. Niimoodi saab uusi sõbrannasi, kellega on kogu aeg ühiseid teemasi. Üksteist saab ka motiveerida trenni tegema või hakata kõik koos kambakesi trennis käima, kui on piisavalt lapsehoidjaid võtta.

Paljud emad on mures, et trenni tegemine mõjutab rinnaga toitmist ja piima kogust. Kui õigesti treenida ja endale mitte liiga teha, siis ei juhtu midagi. Raske on aga leida tasakaalu rinnaga toitmise ja trenni tegemise vahel. Parim aeg sportimiseks oleks vahetult peale rinnaga söötmist, sest siis ei ole ka endal nii raske olla.

Allikas: Mindbodygreen