1. Väldi kiirelt saledaks dieete

Kõik mis kiirelt läheb, tuleb sama kiirelt ka tagasi. Tervislik toitumine on midagi, millest peab kujunema elustiil. Selle asemel, et ennast näljutada, anda lubadusi stiilis, et mitte kunagi enam komme, kooke ei söö, keskendu hoopis väikeste tervislike muudatuste tegemisele oma toitumises. Näiteks söö korralik hommikusöök, proovi juua rohkem vett, lisa oma toidulauale värsked köögivilju ning 1-2 suure toidukorra asemel söö hoopis 4-5 korda päevas väiksemaid portsjoneid. Alusta ühest muutusest korraga ning kujunda sellest harjumus. Kõik väikesed sammud õiges suunas aitavad lõpuks kaasa suure eesmärgi saavutamisele.

2. Leia endale sõber, kellega koos treenida

Kõige raskem treeningutega alustamise juures on see esimene samm koduuksest välja minna. Et seda lihtsamaks teha, siis otsi endale sõber, treener või ühine mõne grupiga, kellega koos trenni teha ning kes oleksid sulle su teekonnal toeks. Koos trenni tehes motiveerite üksteist ning nii on palju kergem raskete päevadel ennast kokku võtta ning liikuda. Ümbritse ennast inimestega, kes sind innustavad ning soovivad püüelda tervema ja elujõulisema iseenda poole, selle asemel, et ajada taga „ideaalset“ keha.

3. Kaalu number ei ole kõige olulisem

Kaal võib olla suur stressi allikas. Selle asemel, et jälgida ainult ühte numbrit, mõõda oma tulemusi hoopis selle järgi kuidas sa ennast tunned, kas sul on energiat, kuidas sulle riided selga sobivad, kui palju oled nädalas liikunud ja häid toitumis valikuid teinud. Kaalu number on lihtsalt üks number. Seda saab kasutada indikaatorina, aga ära jää sellesse kinni. Sa tahad olla terve, energiline ja tunda rõõmu elust. Selle saavutad tehes iga päev teadlikult natuke paremaid valikuid. Kõik need väiksed muutused annavad lõpuks kokku suure muutuse.

4. Avasta uusi treeninguid

Rutiin on tulemuste vaenlane. Selleks, et toimuks pidev areng tee erinevaid treeninguid. Lisa oma nädalasse nii aeroobseid kui ka jõutreeninguid. Jaluta, jookse, sõida rattaga, tantsi, külasta erinevaid rühmatreeninguid või käi jõusaalis. Vali nendest treeningud, mis sulle meeldivad ning mis pärast trenni toovad naeratuse näole. Iga paari nädala tagant proovi midagi uut, vaheta harjutusi, katseta midagi teistsugust. See hoiab ka vaimu värskena ja näed paremaid tulemusi.

5. Armasta iseennast

Saada suveks vormi võib tunduda hea eesmärk, aga tegelikult selle taga on niipalju enamat. Kui sa toitud tervislikult, liigud regulaarset, siis hea vorm on ainult üks osa tulemusest. Märksa olulisem on, et sul on rohkem energiat, oled tervem, enesekindlam ja elujõulisem ning see on hea tunne. Kui tunned end hästi, siis seda lihtsam on sul edaspidi teha õigeid valikuid ning kujundada harjumusi, mis aitavad luua elustiili kus lisaks välisele on sul ka tugev sisemine rahulolu.

Sellel pühapäeval korraldavad CCCP Põgenemistoad Pärnu vanglas Fitness päeva. Kohale on tulemas erinevad personaaltreenerid, nende hulgas Katrin Saare, kes on loonud ürituse tarbeks mitmekülgse päevakava. Ürituse külastajad saavad osa võtta ringtreeningutest, paaristreeningutest ja kohapeal õpetatakse ka võitluskunste.

Erinevate enesekaitsevahendite abil on võimalik õppida filipiinide võitluskunsti. Filipiinide võitluskunsti peatreeneriks on Vladimir Sillaste. Ringtreeningute ja fitnessi eestvedajaks on personaaltreener Katrin Saare.

Ürituse kestvus on kuni 3h ja kohtade arv on piiratud. Treeningpäevast saab osa võtta vaid 100 inimest. Kogunemine vangla juures algab kell 12.00 päeval.

Pärnu vangla suleti 2007 aasta ja tänavu taasaavati koht CCCP Põgenemistubade poolt. Lisaks põgenemisüritustele korraldas ettevõte emadepäeva puhul avatud uste päeva. Üritus möödus edukalt ning külastajaid oli üle 400 inimese. Piirkonna arenguks on loodud üritus, Kalamehe kvartal, mille raames toimub ka treeningpäev Pärnu vanglas. Treeningpäeva kohta saab rohkem infot ettevõtte fännilehel CCCP Põgenemistoad.