1. Sa ei joo piisavalt vett

Vesi aitab keha piisavalt hüdreerituna hoida. Viimaste uuringute järgi selgub, et regulaarne vee joomine aitab kaalu langemisele kaasa. Vee joomine enne söömist aitab söögiisu kontrolli all hoida ja seetõttu vähem süüa. Rohkelt vett sisaldavate puu- ja juurviljade söömine aga aitab tekitada täiskõhutunnet ja võtab ära isu näksimise järgi. Külma vee joomine kiirendab ainevahetust.

2. Sa arvad, et väike jalutuskäik koeraga on piisav

Loomulikult on veerandtunnine jalutuskäik parem, kui üldse midagi, aga drastilisi muutusi ei maksa oodata. Selleks, et kaal langema panna, pead sa vähemalt pool tundi jõusaalis treenima või siis jooksmas käima.

3. Sa sööd tervislikult, aga liiga palju

Pähklid, avokaadod, täisterapasta, oliiviõli ja must šokolaad on tervislikud, ent sisaldavad palju kaloreid. Tervisliku toidu söömine on hea valik, ent vaatama peab ikkagi, kui palju sa seda sööd. Avokaado on supertoit, aga sisaldab üle 200 kalori.

4. Sa teed ainult kardiot

Ühe ja sama pulsivahemiku ja tempoga treenides tihti kaal langema ei hakka, vaid püsib ühtlasena ja võib isegi tõusta. Hea oleks proovida ka jõutreeningut, sest see aitab tugevdada liigeseid, ehitada üles lihamassi ja kiirendab ainevahetust. Lisaks sellele põletad sa sellisel moel ka kaloreid veel pikka aega peale trenni lõppu.

5. Sa teed trenni tühja kõhuga

Kui sul on harjumuseks treenida tühja kõhuga, võta teadmiseks, et uuringute järgi tulevad põletatud kalorid lihastest ja mitte rasvast. Kuna lihased põletavad rohkem kaloreid kui rasv, siis mida suurem lihasmass sul on, seda tõhusam on su kaalukaotus. Enne trenni söömine väldib lihaste kadu ja annab sulle rohkem energiat trenniks.

6. Su kaaslane pole samal lainel

Kui su kaaslane on samal lainel, kui sina — sportlik ja tervislikult toitev — siis on see suureks toetuseks ja abiks sulle. Kui aga mitte, siis võib juhtuda, et su kapis leidub tihti rasvast ja ebatervislikku toitu. Su kaal ei saagi langeda, kui see on su kaaslane, kes toidud ostab ja söögi valmistab oma äranägemise järgi. Ja kes trenni minemise asemel soovitab sul jäätist süüa.

7. Sa valid, mida sa sööd

Kui sa sööd valikuliselt, jättes mõned olulised ained täiesti oma menüüst välja, võib juhtuda, et su organismis tekib defitsiit. Lisaks sellele võib sul tekkida just suur isu selle järgi, mida sa vältida üritad. Selle asemel, et vältida süsivesikuid, söö täisteratooteid ja ära unusta portsjoni suurust kontrollida. Üldjuhul on need liiga suured portsud, mis rikuvad talje joont, mitte pasta söömine.

8. Sa ei maga piisavalt

Tihti tehakse trenni unetundide arvelt, ent kindel on see, et selleks, et kaal langeks, on oluline magada korralikult ja piisavalt. Sul on vaja seda lisaenergiat, et trenni teha ja unetundide kahandamine võib mõjuda su söögiisule: liiga vähene magamine tõstab söögiisu stimuleerivaid hormoone.

9. Sa ei söö piisavalt köögivilju

Söö vähemalt viis kuni seitse portsjonit köögivilju päevas. Köögivilju peaks lisama nii palju kui võimalik oma igapäevasesse menüüsse, sest nad sisaldavad palju kiudaineid, vitamiine ja mineraale, mis on organismile olulised ning aitavad hoida kauem täiskõhutunnet. Palju köögivilju söövad inimesed kaotavad tavaliselt rutem kaalu.

10. Sa sööd püstijalu

Püstijalu külmutuskapi ees kugistamine ei hoia kokku sinu aega ega energiat ja on lihtsalt arutu. Parem on võtta aega söömiseks ja nautida seda korralikult.

Loe ülejäänud võimalikke põhjuseid selle kohta, miks su kaalunumber ei liigu sinu soovitud suunas portaalist Kodused Lood.