1. Pingutad üle

“Trenniga alustades võib juhtuda, et viid elustiilimuutused ekstreemsusteni — vähendad menüüst süsivesikute, kalorite ja ebatervislike toitude hulka ning sööd ka koguseliselt vähem. Kuigi selle tagajärjeks on kiired muutused, ei kesta see kaua ja mis kõige olulisem, sa ei ole pikas plaanis õnnelik. Võimalik, et kordan seda liiga palju, aga see peaks olema elustiil. Sa peaksid nii igavesti toituma, kui tahaksid, et muutused jääksid püsima. Selle asemel, et kõik oma menüüst välja arvata, proovi lihtsalt hoida portsjonid väiksemad ja keskendu mõõdukusele. Su keha tänab sind selle eest.”

2. Sa pole iseenda vastu aus

“Pead teadlikult toituma. Õige portjoni arvestamine võib võtta aega, sest see on sageli palju väiksem, kui arvad. Võid küll endale väita, et oled täna tervislikult söönud, aga tegelikult väldid fakti, et sõid kolm müslibatooni korraga või kugistasid salaja alla kaloririkka muffini. Võimalik, et tarbid peidetud kaloreid hoopis jookidest nagu näiteks kohvile lisatud siirupist. Ole endaga aus. Mida sa tegelikult sööd? Kui palju trenni teed? Liiguta oma keha rohkem. Söö teadlikult. Pane endale eesmärgid, mis on reaalsed.”

3. Sa ei lase kehal taastuda

“Tulemuste nägemiseks pole oluline ainult see, kuidas sa toitud või palju trenni teed, vaid see on väga tugevalt seotud ka sellega, kuidas lased kehal trennidest ja tervislikust eluviisist taastuda. Oluline on, et vähendad ka stressi hulka (lae näiteks alla mobiilirakendus nimega Calm ja tee läbi nende tasuta 7-päevane meditatsioonikursus), venitad lihaseid ja puhkad end korralikult välja.” Kui sa ei lase kehal taastuda, võid heast vormist vaid unistada.

4. Sa ei paku kehale väljakutset

“Kui oled kuu aega järjest sama trenni teinud, on aeg muutusteks. Su keha on kaval. See harjub ühe trenniga ära ja kui oled seda trenni piisavalt kaua teinud, siis ei näe sa enam tulemusi. Selle vältimiseks pead kehale aeg-ajalt väljakutseid esitama. Proovi mõnda uut trenni, leia uusi harjutusi või kasuta jõusaalis uusi masinaid. Tee seda kindlasti iga nelja kuni kuue nädala tagant.”

Allikas: Cosmopolitan