Kui tihti me midagi sellist peegli ees küsime, kujutades ette tohutuid ülekilosid või lootes kuulda vastuseks „Ah, mis sa ajad, ära kujuta ette“ ja „Minu poolest võid sa vabalt 10–20 kg juurde võtta“? Selliste vastuste peale enesehinnang salamisi loomulikult tõuseb ja mõneks ajaks tundub peegelpilt päris hea. Vähemalt nii hea, kui on võimalik saavutada end liialt piiramata (loe: kaloreid lugemata ja toitu kaalumata). Järgmisel päeval on puusad aga kuidagi kaks korda laiemaks muutunud, eilsete kõhulihaste asemel on pehme rullike ja tekib vastupandamatu soov kohe trenni teha. Kas mul on silmadega probleeme? Milline peegelpilt ometi õige on?

Seisan peegli ees ja küsin neid küsimusi sagedamini, kui tahaksin tunnistada. Enesekindlatel päevadel imestan, miks ma üldse sedasi mõtlen, kui ma olen ju heas vormis nii väljanägemiselt kui ka treenituselt. Aga järgmisel päeval on rahulolu kadunud ja liiga tihti leian end peegli ees uurimas, ega mõni üleliigne volt ei ole vahepeal juurde tekkinud.

Usun, et mul on isegi vedanud, sest nii mõnigi ei näe peeglisse vaadates pea kunagi, et on tegelikult päris heas vormis. Samas on neid, kes vaid haruharva tunnevad end kehvasti ja näpistavad puusadel rahulolematult väikest voldikest. Siinkohal ei mängi mingit rolli kehamassiindeks, vööümbermõõt või kaalunumber. Vahel ei teagi, kas kadestada rohkem tänaval, spordiklubis või sotsiaalmeedias nähtud ideaalses vormis inimesi või neid, kes peeglisse vaadates näevad tõde ja on sellega rahul.

Kuidas olla üks neist, kelle jaoks kaaluküsimused ja enda peeglis analüüsimine on pigem erand, mitte reegel? Millise nipiga parandada oma silmanägemist ja näha peeglis alati seda, mis seal tegelikult on, ja mitte moonutatud kujutist? Siin ei aita ju artiklid teemadel seitse nippi, kuidas saada nädalaga lame kõht, või supertoidud, mis tekitavad sulle kõhulihased. Mida teha, et olla oma kehas õnnelik, nägemata rulle-volte ja üleliigseid sentimeetreid seal, kus neid tegelikult pole? Öeldakse, et pead selleks olema endaga rahul ja ennast armastama, aga kuidas seda rahulolu säilitada iga päev?

Kuidas näha iga päev peeglis seda, mis seal tegelikult on, ehk kuidas vältida üleöö paksuks minemist? Tundub, et see teadmine on palju olulisem kui kõikvõimalikud vormis püsimise nipid, ent vastuseid on raske leida. Kas on teadjaid tõesti nii vähe või on see tarkus, mida pole võimalik edasi anda?

Mida sina teed, et olla oma kehas õnnelik?