Mahl

Mahlas ei ole tavaliselt lisatud suhkrut, kuid see sisaldab palju puuviljasuhkrut. Klaas mahla nädalavahetusel hommikusöögi kõrvale on hea, kuida janu korral eelista pigem vett. Süües puuvilja tervena ja värskelt saad kõige kasulikuma osa täiuslikult pakituna.

Light-joogid

Kalorisisaldust vaadates ei ole nende joomine ju nii ohtlik, kuid tegemist on tehissuhkruga, mis oma olemuselt ei ole tervislik. Lisaks tekib magusa maitsega jooki juues kergemini magusaisu. Seepärast tarbi neid pigem väga harva, mitte janukustutajatena.

Piim

Piim on toitainetesisalduselt hea ning sisaldab kasulikku kaltsiumi ja valku. Klaas piima juua on hea, kuid janu kustutamiseks liiga energiarikas.

Tavaline vesi

Vesi on keha jaoks väga oluline. Päevas peaks jooma 1,5-2 liitrit vett ning kui higistad palju, siis veelgi rohkem. Vesi on kahtlemata kõige parem janukustutaja.

Tee

Peaaegu 0-enerigaga kui juua ilma suhkru ja piimata. Proovi rohelist ja punast teed tavalisele mustale teele vahelduseks.

Kohv

Liiga palju kohvi ei ole tervislik, kuid piiratud koguses (kuni 3 tassi päevas), võib see olla isegi kasulik. Latte, Cappucino ja teised kohvijoogid sisaldavad seal oleva piima ja siirupi tõttu.

Mahlajook

Mahlajook on puhas suhkruvesi ning seal ei ole mingeid kasulikke aineid.

Joogijogurtid

Sisaldavad suures koguses suhkrut ja kaloreid ning nendega peaks olema ettevaatlik.

Gaseeritud vesi

Tavaline gaseeritud vesi ei sisalda kaloreid, nii et lihtsalt joo ja naudi. Magustatud vesi sisaldab aga kas suhkrut või magusaineid. Kalorisisaldus annab sellest üsna hea ülevaate.

Alkohol

Alkoholisisaldusega joogid sisaldavad palju kaloreid, andmata kehale midagi kasulikku. Punane vein mõjub mõõdukalt tarbides kasulikult. Alkoholi tarbides peaks mõtlema sellele, et samal ajal ning järgmisel päeval on oht ülesöömisele.

Allikas: Aftonbladet.se