Uuringus osales 88 inimest, kes kuue nädala jooksul tarbisid palju rasvast kala, helbeid, kodumaiseid puuvilju ja marju ning täisteratooteid. Osalejad võtsid keskmiselt kaalust alla kolm kilo, kuigi nad ei liikunud tavapärasest rohkem ega teinud ka muus elustiilis suuri muutusi.

Toit langetas ka vererõhku ning kolesterooli ning vähendas insuliiniresistentsust, mis andis ühtlasema veresuhkru taseme ning vähendas magusaisu, leidis teadlane Viola Adamsson.

Põhjamaade toidu alla kuuluvad:

  • Rapsiõli
  • Täisteraleib
  • Täisterapasta
  • Oder ja kaer
  • Õun, pirn, ploom, pohlad ja mustikad
  • Piim ja hapupiim
  • Peakapsas, roheline kapsas ja punane kapsas
  • Kartul, naeris ja punapeet
  • Lõhe, kilu, heeringas ja makrell
  • Metsloomaliha, lambaliha, sealiha, veiseliha ning kana
  • Muna

Väldi:

  • Rasvaseid piimatooteid nagu vahukoor ja või
  • Saia
  • Valget riisi ja pastat

Allikas: expressen.se