Lihtsalt pinguta istudes esmalt näiteks parema poole istmikulihast kümme korda ning seejärel pinguta vasaku poole istmikulihast kümme korda. Kui teed seda mitu korda päevas ning iga päev, märkad peagi tulemust. Sama harjutust võib teha ka hommikul ja õhtul hambaid pestes, autos, televiisorit vaadates või miks mitte voodis ärgates ning magama minnes.

Kui sulle siiski tundub eelnev jutt liiga lihtne, et tõsi olla, siis soovitame veel paari harjutust, millega oma tagumiku suveks ahvatlevalt vormi saad.

  1. Neljakäpukil: ole neljakäpukil põrandal, hoia selg sirge. Tõsta üks jalg põlvest kõverdatuna üles, nii et jalg on tagumikuga ühel joonel. Tunne, kuidas tagumikulihased teevad tööd. Aseta jalg tagasi maha ning korda sama liigutust ühe jalaga 15 korda ning seejärel teise jalaga samuti 15 korda. Treenid tagumiku külglihaseid.
  2. Väljaaste: seisa jalad paralleelselt, käed puusas. Astu suur samm ette ning lase kogu keha nii madalale, et põlved on 90-kraadise nurga all. Samal ajal jälgi, et põlved ei puudutaks põrandat. Tee harjutust ühe jalaga 15 korda ning seejärel teise jalaga. Treenid tagumiku- ja jalalihaseid.
  3. Põlvede kõverdus: seisa jalad paralleelselt laias harkseisus, pöiad välja suunatud. Lase end kükki nn konnaasendisse, nii madalale, et põlvede vahel on 90-kraadine nurk. Hoia samal ajal selg sirge ning kõht sees. Tõuse algasendisse ning korda harjutust 15 korda. Treenid tagumiku- ja jalalihaseid.
  4. Kükid: aseta jalad veidi laiemalt kui õlgade laiuselt harki, pöiad ette suunatud. Kükita nii alla kui suudad, hoides samal ajal selja sirge ning kõht sees. Tõuse algasendisse ning korda harjutust 15 korda. Treenid tagumikulihaseid, jala siselihaseid ning jala eeslihaseid.