Sööma peaks siiski vaid seda, mis tõesti maitseb, mitte kõike, mida laual leidub, lihtsalt seepärast, et nad sinna on pandud. Tee endale selgeks, mille söömine on seda tõesti väärt, sest liigne pugimine tähendab kaalutõusu.

Oluline on mõelda ka kogustele. Piisab ühest piparkoogist ning väikesest kommist. Võta igast väike tükk, söö aeglaselt ning naudi söödut.

Paljud eelistavad kalorite kokkuhoiu mõttes lõunasöögi vahele jätta, et nautida maiustusi, sest jõulud on ju vaid kord aastas. Kuid siis ei saa keha vajalikke aineid ning ei teki täiskõhutunnet, mis omakorda viib hilisema näksimiseni, mille tulemusena koguneb kaloreid veelgi rohkem.

Soovitatav on süüa korralik hommiku-, lõuna- ja õhtusöök, siis ei mahu ka liiga palju ahvatlusi kõhtu. Jõulud on tõesti vaid kord aastas, kuid kord aastas on ka vastlad, lihavõttepühad, sünnipäev, jaanituli ja mis kõik veel, ehk alati on olemas vabandusi ülesöömiseks. Otsusta, et sel aastal päästad end ise ülesöömisest ning pärast jõule oled selle otsuse üle kindlasti õnnelik.

Kuigi pühade aeg on justkui loodud maiustamiseks ning söökide nautimiseks, pead ise otsustama, kas see on tõesti seda väärt, kas kõige selle nimel tasub kaalus juurde võtta ning kogu ülejäänud aasta ülekilodega võidelda.

Allikas: Aftonbladet.se