Puhkus
Traditsiooniline rannavõrkpall näeb pahatihti vaid sõnades köitev välja. Tõepoolest, kes tahaks kurnava palavusega hüpata tulikuumal liival, nõretades higist ning riskides seejuures päikesepistet saada. Palju meeldivam on sulistada jahedas vees ning ühitada meeldiv kasulikuga - tegeleda aeroobikaga, mis on veekogu juures lausa asendamatu aktiivse puhkuse veetmise võimalus. Veeaeroobika on võimeline kinkima rõõmu veestiihia alistamise üle isegi neile, kes ujuda ei oska, sest kaugele ujumist siin tarvis ei lähe.

Kurbuse leevendaja Vesi on universaalne psühhoterapeut. Lained ja nende müha rahustavad paremini kui ükskõik milline tablett. Pinge ja stress taanduvad veeaeroobika ees. Regulaarsed treeningud aitavad lahti saada unetusest, vesi uhab sõna otseses mõttes minema kõik probleemid. Vesi, see on ju looduslik massöör. Kui inimene ujub, viib vesi enesega kõik üleliigse kaasa. Meremassaazh parandab vereringet ning muudab naha elastseks. Vesi pakub lõõgastust ja puhkust. Siin pole lihtsalt võimalik kukkuda ega end ära lüüa. Lülisammas ei tunneta mingit koormust, vaid vastupidi - sirutub välja.

Veeaeroobika

- Võimaldab riskita tervisele ka kõige kuumemal suvepäeval - kui isegi mõte spordile tundub hullumeelsusena - anda organismile mõnusat koormust.
- Vee suure vastupanu tõttu on väikese koormuse efektiivsus tunduvalt suurem kui kaldapealse treeningu puhul.
- Seesama vee vastupanu aitab sooritada harjutusi, treenides lihaseid sujuvalt, ühtlaselt ning efektiivselt.
- Vesi peseb higi, seejuures avanevad võimlemise ajal nahapoorid ning keha omandab aktiivsemalt merevee kasulikke aineid.
- Temperatuuri tasakaalus hoidmise arvel tõuseb aeroobika ajal organismi energiakulu, see aga tähendab, et vesiaeroobika põletab liigset rasva palju efektiivsemalt kui tavaline saalitreening.
- Vesiaeroobika on ka karastamine, kusjuures see toimub täiesti märkamatult. Harjutuste sooritamise ajal ei tunne külma.

Uuringud näitavad, et vees treeninud kõndijad kasvatasid nelja kuu jooksul maa peal liikumise kiirust rohkem kui 16 % võrra ja sammude pikkust kümnendiku võrra. Inimene, kes jookseb sügavas vees 11 minutiga 1,6 kilomeetrit, kulutab umbes 11 kalorit minutis.

Maa peal joostes puudutab jalg 1,6 kilomeetri peal maad 800-2000 korda, avaldades jalale iga kord survet, mis võrdub nelja keharaskusega. Teie põlved, pahkluud ja selg saavad põrutada, vees aga on teie liigesed ja luustik põrutuste eest kaitstud.

Koormuste suurendamine on kerge - näiteks sõrmi koos hoides, kasvab vee takistus ja kulutate rohkem kaloreid, sama toime on harjutuste tempokamal sooritamisel või vee sügavuse varieerimisel.

Hüpake kõrgemale!

Sinimeri sulab kauguses kokku pilvitu taevalaotusega ning päike paistab heledalt, miks siis lesida liikumatult! Niisiis üles rannalinalt ning liigutama:

- Kõigepealt jooks piki rannaäärt pahkluudeni vees, seejärel minna järjest sügavamale - säärteni, põlvedeni, kõhuni, rinnuni. See on väga kasulik - hüdrodünaamiline massaazh teeb kehale rohkem head kui tosinkond vilunud massööri kuurordi rannal.

- Edasi võib asuda tavapäraste "maapealsete" aeroobikaharjutuste juurde, valides neid oma äranägemise järgi. On soov kõhulihaseid pingutada? Sel juhul võib teha terve seeria hüppeid tõmmates põlvi vastu kõhtu - ühendatud on nii kasu kui ka lõbu. Vaja oleks jalalihaseid tugevdada? Aga palun, seistes rinnuni vees tõsta vaheldumisi väljasirutatud jalgu. Tahate eksperimenteerida? Aga palun, kui mõni liigutus ka kohmakas tundub, ei pane seda vees keegi tähele ega hakka hiljem arvustama, nii nagu seda pahatihti pärast tavapärast aeroobikatrenni juhtub. Tasakaalu arendamiseks kükitage ühe jala peal vööni vees. Ei ole piisavalt raske? Sooritage sama harjutust suletud silmadega. Vees võib sooritada ka harjutusi käelihastele kasutades selleks näiteks vahtplastist hantleid. Harjutused, mis kuival maal mõjuvad vaid kas biitseps- või triitseps lihastele avaldavad oma veel efekti mõlemale lihasgrupile.

- Mõne sõnaga ka vees kõndimisest ja süvaveejooksmisest, mis aitavad toonust tõsta ning sobivad nii võistlus- kui tervisesportlastele.

Vees kõndimine
See on umbes niisama lihtne kui see tundubki. Te lihtsalt kõnnite vees. Mida sügavam vesi, seda koormavam treening. Enamus inimesi valib sügavuseks naba ja kaela vahelise vee kõrguse. Te ei vaja vees kõndimiseks päästevööd, aga mittelibiseva põhjaga kingadest või vanadest tennistest oleks kasu.

Tehke kätega laiu tõmbavaid liigutusi, et vees edasi liikuda. Ülakehale tugevama treeningu pakkumiseks hoideke sõrmed koos või välismaal puhkust veetes võite spordipoest leida ka ujulestadega kindad. Need kasvatavad takistust. Püüdke ennast sirgelt hoida.

Suurema hulga kalorite põletamiseks käige tagurpidi, küljetsi või muutke äkitselt suunda. Ja pidage meeles, et kuigi te ei näe end higistamas, kaotate te vett, mistõttu kompleksi lõpetades, ärge unustage juua.

Sügavas vees jooksmine
Kui te otsustate joosta, valige nii sügav vesi, et teie jalad ei puuduta põhja. Enese püsti hoidmiseks vajate päästevööd. Kontrollige, et see liibuks korralikult vastu vöökohta ega nihkuks üles. Nii vahtplastist kui täispuhutavad vööd peaksid hoidma teid umbes õlgade kõrguselt vee peal.

Tõmmake jälle kõhu- ja seljalihased pingule ning ajage rind ette, enne kui asute imiteerima jooksmist kuival maal. Küünarnukid peaksid olema 90-kraadise nurga all; püüdke tõsta põlved kõrgemale, kui ta kuival maal tõstaksite. Joostes kaldub keha loomulikult ettepoole. Te võiksite panna vaheldumisi varba ja kanna maha, et treenida nii sääri kui kõõluseid.

Tehke vaheldumisi pikki liialdatud ja lühikesi sprinti meenutavaid samme. Ja taas kord - ärge unustage vedeliku joomist. Vees ei ole kerge aru saada, et olete vedelikku kaotanud, seega on regulaarne joomine kuival maal hädavajalik.

- Lõpetanud oma veeaeroobika seansi, on hea nautida puhkepausi - heitke selili vette, tehes suvalisi aeglasi liigutusi.

Lõdvestuge ja tunnetage, kuidas keha täitub päikeseenergia ning mererahuga.