Termogeensed rasvapõletajad

Termogeensetes rasvapõletajates on põhilisteks toimeaineteks üldjuhul efedriin ja kofeiin. Termogeensed rasvapõletajad tõstavad keha temperatuuri ja seeläbi aitavad kaasa rasvade põlemisele. Kõrvalnähtudena võivad nad kiirendada südamerütmi, tõsta vererõhku ning põhjustada unetust.

Mittetermogeensete rasvapõletajad

Mittetermogeensete rasvapõletajate efekt seisneb selles, et nad sisaldavad ainevahetust ergutavaid aineid ja tänu sellele toimub ka rasvapõletus intensiivsemalt. Üldjuhul sisaldavad nad L-karnitiini, rohelise tee ekstrakti jne. Need on Eestis poelettidel vabalt saadaval ja L-karnitiini sisaldavad näiteks ka FatBurner spordijook või isegi üks Aura magustatud vesi.

Kas on mõtet?

Kõige parem rasvapõletaja on ikkagi tervislik toitumine ja regulaarne treening. Sellisel juhul pole vajadust rasvapõletajate peale raha raisata. Loota seda, et istud diivanil, sööd krõpsu ja viskad vahepeal suhu ühe rasvapõletaja ning rasv kõhu pealt kaob, on liiga optimistlik. Kui sööd ikkagi liiga palju, võtad juurde ka rasvapõletajaid tarvitades. Mis kõige tähtsam — ülekaal, mis on tekkinud aastatega, ei kao mõne nädalaga, ükskõik kui häid jooke või tablette sa ka ei tarvitaks.

Nii et esimene asi, millega alustada kaalu langetamist, on ikkagi toidulaua ülevaatamine ja meie soovitus on, et las need rasvapõletajad jäävadki poelettidele!

Allika: www.kaalustalla.ee