Mida siis meist paar põlvkonda vanemad naised teadsid, mida meie enam nii hästi ei tea? Loe ja saa teada!

1. Sööge enne rasvast liha, linnuliha, praetud ja rohke kastmega toitu — üks portsjon jõhvikaid, karusmarju, greipe, sõstraid, sidrunilõike, apelsine, ananassilõike, granaatõunu, hapusid viinamarju, maasikaid, tomateid, rõigast, hapukapsast või kressi.

2. Enne süsivesikurikast toitu — makarone, putru, pudingit, ube, nuudleid, pannkooke ja salatikastmeid — sööge õunu, aprikoose, põldmurakaid, kirsse, viinamarju, sinikaid, virsikuid, pirne, ploome, vaarikaid, meloneid või sibulat.

3. Enne magustoite, leiba, praekastmeid, putrusid, maiustusi jm suhkrulisanditega toite tuleks süüa banaane, datleid, viigimarju, magusaid viinamarju, musti ploome, rosinaid, pähkleid, mandleid, sellerit, porgandeid, kurke, kapsast, arbuusi või nisuidusid.

4. Hoiduge hilistest rikkalikest õhtusöökidest. Mil iganes võimalik, sööge lõuna ajal suurem osa päevasest toidukogusest ja õhtusöök nii varakult kui võimalik.

5. Toitu tuleb süüa aeglaselt, alati põhjalikult läbi mäluda.

6. Juua on soovitav naturaalseid jooke. Võimalikult hoiduda kofeiinisisaldusega jookidest. Jooge vähese meega magusaks tehtud taimeteed.

7. Hoiduge teravatest maitseainetest ja vürtsidest nagu pipar, sinep, äädikas, ketšup, marinaadid, sool.

8. Salatikastmeks kasutage terava äädika asemel toormahlu koos rafineerimata õliga. Mahlad on rasvu lagundavate fermentide peamine allikas.

9. Hoiduge joomast söögikorra ajal. Suured veekogused lahjendavad seedefermente. Jooge söögiaegade vahel, eriti toor- ja aedviljamahlu. Kannatage joomisega vähemalt 60 minutit pärast sööki.

10. Valige täistera- ja naturaalsest jahust toiduained rafineeritud ja süsivesikurikaste saia, suhkru, poleeritud riisi ja kõrgema sordi jahust valmistatud toodete asemel. Kui teie kehakaal on hakanud langema, võite menüüd taas mitmekesistada.

11. Söögikordade vahepeal ei peaks sööma.

12. Sööge toortoitu iga päev, siis suudate kaalus maha võtta ja saavutatut hoida.

Allikas: "Nõukogude naine" 6/1985