1. Maga piisavalt
2. Ära unusta hommikusööki
3. Söö vahepalasid: heaks vahepalaks on pähklid, sest sisaldavad valke, kiudaineid ning kasulikke rasvhappeid, mis täidavad kõhtu ning hoiavad tuju rõõmsa kuni järgmise söögikorrani.
4. Joo vett
5. Ära telli väljas süües einekomplekte, nt supp-praad-magustoit kombot, isegi kui saad sama raha eest rohkem süüa. Pea meeles reeglit — üks eine korraga.
6. Söö täisteratooteid
7. Söö valku: eelista lahjat valku kui kohustuslikku osa igast söögikorrast. Kala, muna, lahja liha ning piimatooted on alati hea valik.
8. Söö teravamaitselist toitu
9. Näri toit korralikult läbi: istu süües. Kui oled harjunud sööma autos või teel tööle, sööd kergesti liiga palju ning keha ei jõua täiskõhutundest teada anda.
10. Vii sisse söögirahu: televiisor, mobiiltelefon, arvutid pakuvad meile ka söömise ajal meelelahutust. Kui me ei keskendu söömisele, ei registreeri aju korralikult söömist ning on oht, et tunneme kõhtu vähem täis olevat, kui see tegelikult on.
11. Mine pärast õhtusööki jalutama
12. Loe terviseteemalisi materjale
13. Kõnni sageli treppidest ülesse: kõik need ammu tuntud soovitused, nagu lifti asemel trepi valimine, auto kaugemale parkimine või bussist peatus varem maha minemine on tõepoolest kasulikud.
14. Õpi stressiga toime tulema: vii igapäevaellu sisse stressi vähendavaid tegevusi. Alusta joogaga, mine jooksma või jalutama. Kui tunned, et stressinivoo tõuseb, hinga sügavalt sisse ja välja.
15. Hoia oma läheduses tervislikke vahepalasid: värsked puuviljad laual, tervislikud näksid kontoris, aedviljad külmkapis. Leia enda lemmikud!
16. Ära unusta naermist! Paljud uuringud on näidanud, et rõõmsate inimeste ning tervisliku eluviisi vahel on seos.

Allikas: womenshealthmag.com