1. Ära kunagi küsi “Kas sa kavatsed kõik selle ära süüa?”

Muidugi võib see olla sinu arvates süütu küsimus ja sa tõepoolest imestad, kuidas keegi nii suure portsu ära süüa jõuab, aga ülekaalulise inimese jaoks kõlab see nii: “Sa sööd nagu siga!”

2. Ära süüdista

Kui sa oled ülekaalulise inimese vanem, laps või partner, siis ära kunagi süüdista oma lähedast, et ta muudkuii juurde võtab. Süüdistamine valab ainult õli tulle, sest siis tunneb ülekaaluline end süüdi ja kuna halvad emotsioonid panevad teda rohkem sööma, siis võtab ta lõpuks veelgi rohkem juurde.

3. Ära maksa altkäemaksu

Näiteks kui su kallim on ülekaaluline, siis ära kunagi ürita talle pakkuda diili: sina võta alla ja mina maksan preemiat a la 1 kilo = 10 eurot… See on alandav. Parem tee mõni kingitus, kui näed, et ta tõesti pingutab ja tagajärjed on juba näha.

4. Ära kunagi küsi: “Kas sa tead ka, kui palju selles kaloreid on?”

Loomulikult ta teab. Ülekaalulised inimesed teavad kõikide toitude kalori-, süsivesikute- ja rasvasisaldust ja palju muudki, mille peale sa ise ei tulekski. Ülinõme on tema käest suurte silmadega küsida, et kas ta ei teagi, palju selles sajas grammis jäätises kaloreid on  — ta võib olla ülekaaluline, aga ta pole idioot!

5. Ära palu ülekaalulisel inimesel suguvõsa või sõpruskonna fotodel kõige esimeses reas seista

Neile sobib tagumine rida. Usu, nad ei ole uhked selle üle, et nad paksud on ja nad varjavad oma koguka keha hea meelega teiste taha.

6. Ära küsi: “Mis su uusaastalubadused olid/on?”

Ülekaalulised teavad väga hästi, et see küsimus on lihtsalt ilusam versioon küsimusest “Kas sa sel aastal kavatsed lõpuks kaalust alla võtta?”

7. Oska vastata küsimusele: “Kallis, kas see riietus teeb mu tagumiku liiga suureks?”

Muidugi ei ole ühest lahendust, kuidas sellistele küsimustele vastama peaks. Aga võti on selles, et tuleks olla toetav ja leida igas asjas midagi positiivset — kui tagumik tundubki liiga suur, siis teha hoopis kompliment dekoltee kohta (või mehe puhul sirge rühi vms kohta) jne jne. Ja äärmiselt oluline on alati tunnustada, kui su partner on vaeva näinud ja mingi eriti tervisliku toidu teinud või trennis käinud. Positiivsega jõuab alati kaugemale kui negatiivsega!

Allikas: She Knows