1. Jälgi alati oma eesmärki
Eesmärgid vajavad jälgimist. Neid on vaja näha oma silme ees, kuulda ning mõelda neist sageli. Seepärast ümbritse end nii paljude meeldetuletustega kui võimalik. Kiri külmkapil, arvutil, vannitoa peeglil ning kalendris.

2. Alusta väikeselt
Väldi suurimat viga mida enamik inimesi teevad, kes soovivad oma kaalu langetada — nad proovivad muuta oma toitumisharjumusi täielikult. Nädalas ei ole võimalik kaotada 4 kilo oma kehakaalust, kuid on võimalik kaotada 0,5-1 kg nii, et see oleks tervislik ning pikaajaline. Alusta väikestest muudatustest, mis pika aja jooksul viivad suure muutuseni.

3. Otsi tuge
Kui paljud meidst on saavutanud midagi, ilma kelleltki tuge või nõuannet saamata? Arvatavasti mitte keegi. Enamik inimesi vajavad vahel teiste nõuannet, toetust ja abi. Tugi, olgu selleks kas jagatud kogemus, kiitus või lohutav õlale patsutamine, on suure väärtusega. Seepärast otsi tuge oma lähedastelt, et saaksid edukalt tervisliku kehakaalu suunas liikuda ja seatud eesmärgi saavutada.

4. Keskendu igapäevastele harjumustele
Tervisliku eluviisi tekkimine koosneb igapäevastest väikestest tegevustest, mida iga päev ja nädal teed. Tervislikumad valikud peaksid muutuma sama loomulikuks kui igapäevane hammaste pesemine või ukse lukustamine enda järel. Tekita omale uusi harjumusi, kuid vaid üks harjumus korraga.

5. Ära lõpeta kunagi õppimist
Tervislik elustiil on protsess, pigem teekond kui lõpppeatus. Sul on alati võimalik õppida midagi uut toitumise, treeningu ning iseenda kohta, kui oled valmis uute kogemuste ja teadmiste vastu võtmiseks.

6. Naudi!
Kes on öelnud, et tervislik eluviis peab olema igav. Võta seda kui põnevat enda avastamise seiklust, mis aitab sul luua tervisliku elu. Naudi teekonda ning muuda see lõbusaks, olgu selleks siis grupitreeningutega liitumine, põneva toitumisajakirja tellimine või regulaarne sõpradega jalutamine.

7. Pane kõik paberile kirja
Seades endale esimese eesmärgi, jälgides oma igapäevast toitumist või jagades oma kõige personaalsemaid mõtteid, aitab kirjutamine oma ideid, kannatusi ja edusamme paremini mõista ja järgida. Alusta oma eesmärgi kirja panemisest, nii väike kui ka suurem eesmärk ning pane kirja ka sammud, kuidas plaanid seda saavutada.

Allikas: sparkpeople.com