1. Treeningutele hoog sisse!

Kui sul on juba kindel trenniplaan, siis on aeg sellele hoogu lisada. Lisa igale treeningule kasvõi 10-20 minutit ja kui muidu jooksed vaid hommikuti, siis miks mitte teha seda ka õhtuti? Tempot juurde!

2. Unusta karastusjoogid

Kui oled muidu suur karastusjoogisõber, siis unusta need nüüd nädala lõpuni täitsa ära. Siia alla käivad muide ka magusad mineraalveed, jäätee ja suhkrust punnis mahlajoogid.

3. Unusta kiirtoit

Kiirtoidu alla ei käi ainult burgerid ja friikartulid — sa tahad eemale hoida ka külmutatud valmistoitudest, kartulikrõpsudest, saiakestest…

4. Portsjonid väiksemaks!

Kas teadsid, et enamus inimesi sööb korraga tegelikult ligi kaks keskmist portsjonit? Me kipume oma nälga tihti üle hindama. Tõsta endale poole vähem toitu, kui sa arvad, et sa süüa jaksad ning söö see ära rahulikult ja nautides. Kui siis veel kõht tühjaks jääb, tõsta pisut juurde.

5. Söö sagedamini

Tundub kummaline? Tegelikult on tõestatud, et mida harvemini me sööme, seda rohkem kaloreid me tegelikult tarbime. Seega, kolme suure portsu asemel jaota oma päevased toidukorrad väiksemateks kogusteks. Nii ei teki ka ohtu, et suure näljaga endalegi arusaamatult suure piruka põske pistad.

6. Ära unusta 5-reeglit

Viis peotäit puu- ja juurvilju päevas, soovitavad arstid ja toitumisspetsialistid. See pole sugugi raske — klaas värskeltpressitud mahla hommikul, värske õun lõunaooteks, banaan pärast trenni ja kaks peotäit juurvilju õhtusöögi juurde.

7. Joo enne söömist

Inimene kipub nälga tihti januga segamini ajama. Joo iga kord enne söömist klaasike vett — nii ei saa reetlik janu su toidukuhja suurendada.

Allikas: allwomenstalk.com