Leib

2013. aastal ajakirjas American Journal of Clinical Nutrition avaldatud uuringust selgub, et rafineeritud karbohüdraadid võivad jätta isu rahuldamata. Selle põhjuseks on kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirup, mis viib veresuhkru esmalt lakke ja langetab seejärel väga madalale. Uurijad spekuleerivad, et see protsess ei tekita mitte üksnes nälga, vaid võib aktiveerida tasukeskused ajus, mistõttu tekib isu eelkõige valmistoidu järele.

Hiina toit

Hiina toitudele lisatakse tavaliselt kemikaali, mida kutsutakse lühendadult MSGks. See kemikaal rikastab maitset, kuid tekitab ühtlasi isemoodi jo-jo efekti. Sussexi ülikooli teadlased avastasid, et inimesed, kes sõid MSGd sisaldavat toitu, olid pool tundi pärast einestamist vähem näljased, kuid tund aega hiljem oli nende isu hüpanud lakke. Põhjus on siiani ebaselge, kuid arvatakse, et MSG muudab toidu maitse nii meeldivaks, et maitse kadudes tekib vastupandamatu isu.

Veepõhised proteiinijoogid

Veega segamine ei paku kunagi sama rahuldust nagu piimaga segamine. Erinevaid proteiinijooke maitsnud mehed tundsid märgatavalt vähem nälga, kui nad jõid paksemat, kreemjamat ning karbohüdraatide rikkamat segu. Uurijad usuvad, et inimesed seovad paksu tekstuuri ning kreemja maitse, mis omakorda viitab suuremale rasvasisaldusele, täis kõhuga. See tekitab ühtlasi rohkem rahuldust.

Tume šokolaad koos meresoolaga

See võib olla maitsvaim kombinatsioon, mida sa oled elus proovinud, kuid täpselt nagu soolapulkadega, mis on pistetud maapõhklivõisse, nii varitseb ka selle magusa ja soolase kombinatsiooni puhul oht, et neid võibki sööma jääda. Teadlased seletavad seda nii: magus ja soolane maitse seostuvad meile ellujäämisega, samas kui kibedat ja haput tajutakse mürgina. Suhkrus ja soolas leiduv rasv võib muuta need meie jaoks maitsvamaks, mistõttu ülesöömise oht on reaalne.

Alkohol

Joomine ei vähenda isu õige toidu järele. 2013. aastal tehtud uuringust selgus, et alkohol lisab igasse päeva keskmiselt 433 lisakalorit. Samas sõltub alkoholi mõju söögiisule sellest, kui palju seda juua. Ühendkuningriikide teadlased avastasid, et kaks jooki suurendasid märgatavalt toidukoguseid. Ilmselt muudab alkohol toidud meie jaoks maitsvamaks, samas unustame purjakil olles ohud, mida liigsöömine võib tekitada.