Kas pimedal ajal eeldab meie keha teistsugust treeningrütmi?

Aastaajad mõjutavad keha talitlusi ja stressreaktsiooni. Lisaks pimedusele möödub talv külmas: rohkem viibitakse siseruumides ja vähem esineb sellist spontaanset kehalist aktiivsust, mida pakub valgusrohke ja soe suvi. Kuna keha kohaneb regulaarsuse abil, mitte üksikute šokkide tõttu, siis võiks talvel hoolitseda igapäevase harjutuskava eest. See ei pea olema sportlik treening, pigem midagi töövõimlemise taolist. Kui sellest saab harjumus, siis otsib keha ise sportlikumaid väljakutseid. Proovida võib igasuguseid istumisest eristuvaid liigutusviise, tasakaalu hoidmisi ning staatilisi harjutusi.

Kui oluline on uni sportlike eesmärkide täitmisel ja hea enesetunde hoidmisel?

Treeningu mõte on kahjustada keha töövõimet. Seega ei tee treening tugevaks. Tugevaks teeb hea kvaliteediga puhkus ja selle oluliseks osaks on hea uni. Une ajal tegeleb keha mastaapse taastumisega, sealhulgas ka aju korrastamise ja mälu hooldamisega. Rampväsinud tunne on tervislik ja hea tunne, millega magama jääda. Hea uni on vajalik, et järgmine päev jaksaks rõõmsalt ära väsitada.

Palun jaga Naisteka lugejatega viis nõuannet, kuidas leida energiat pimedal ajal trenni tegemiseks.

Otsi uusi väljakutseid ja tegele oma nõrkustega, söö mitmekülgselt, maga nagu kott ning pea regulaarsust olulisemaks kui treeningu sisu.

Seminarist saab rohkem lugeda SIIT!