Kui kogu aeg on võitlus toidu, trenni ja ajaga ning tunned end halvasti nende asjade pärast, mida sa ei tee, on targem asja teisest küljest vaadata. Ole pigem uhke selle üle, mida suudad teha, mitte ei muretse selle üle, mida ei jõua.

Paljud soovivad vormi saada, kuid neil ei ole ei jõudu ega soovi isegi mitte väikeste sõrme selles suunas liigutada. Enda sõnul puudub neil motivatsioon. Samal ajal saame aru, et me ei saa kogu aeg süüa kõike, mida tahame. Kolm kotti kartulikrõpse iga päev, kilo komme või pitsa iga päev, ei mõju meie tervisele hästi, isegi kui meile see maitseks. Peame olema valmis leidma kõige selle vahel hea tasakaalu.

Miks motivatsioon kaob? Tegemist on suure muutusega sinu elus ning sa soovid näha kiiresti tulemust ning olla nii tubli kui võimalik. Kas see on uus ülesanne tööl, treeningutega alustamine või kaalust maha võtmine. Sagedasemaks ebaõnnestumise põhjuseks nendes on liiga suured nõudmised ning perfektsionism. Arvatakse, et kui kaotada kolme kuuga 20 kilo, muutub igat pidi õnnelikumaks. Ja kui kogu hingest pingutada, kuid ebaõnnestuda, sest eesmärk ning ootused lühikesele ajale olid liiga suured, siis on see täiesti normaalne.

Ära proovi olla kogu aeg täiuslik, nii pettud vaid iseendas. Kiida ennast, et oled õigel teel ning otsustad ise oma keha üle.

Sagedasemad kaalulangetamise tagasilöögid, millele mõelda:

1. Kaalulangust ei ole võimalik täpselt ette aimata ning kõik ei toimu kalendri järgi. Kui teed oma elustiilis muutuse, mõjutab see kogu sinu keha. Kaalunumber on ainult kõrvalnähe. Kõik kehad reageerivad erinevalt. Mõned võtavad kiiresti kaalust alla, teised aeglaselt. See on normaalne.

2. Kaalu langetamine ei ole kerge. Isegi kui lubatakse, et nelja nädalaga on võimalik vabaneda 5 kilost, siis ei pruugi see kõikide peal toimida. Keha on unikaalne, mitte ei ole robot, mida saab lihtsalt ümber programmeerida.

3. Keskendu sellele, mida suudad kontrollida ehk sellele, mida sööd ning kui palju treenid. Ära mõtle, kui palju sa alla ei võta või millistes trennides ei käi.

Allikas: aftonbladet.se