1. Lõpeta nätsutamine!

Nätsu närides ahmid sisse ka ohtralt õhku, mis lükkab su kõhu punni. Seetõttu ei lähe sulle su lemmikteksad enam jalga ning mis veel hullem - nätsus sisalduvad ksülitool ja sorbitool võivad tekitada ebameeldivad kõhugaase. Hammaste puhastamiseks kasuta hambaharja ning värske hingeõhu saad ka näiteks piparmündilehtede närimisest.

2. Selg sirgu!

Selg sirgu, õlad taha, kõht sisse, pea püsti. Ja näedki välja saledam! Ja iga kord, kui meelde tuleb, pinguta kõhulihaseid, et need ei lõtvuks.

3. Söö rohkem kiudaineid

Kiudained on sinu kõhu parimad sõbrad. Sa ju teadsid juba ammu, et kaerahelbepuder on parim toit nii sinu kõhule, juustele kui küüntele, seega alusta selle roaga nüüdsest igat oma päeva.
Loe lisaks: Kiudained - sinu tee parema mälu ja keskendumiseni ning Kiudainetega tervisehädade vastu

4. Naera

Naer on tubli kõhulihaste pingutaja! Naera kogu südamest, ära hoia end tagasi. Naermine pingutab selliseid lihaseid, mis tavalise treeningu ajal puutumata jäävad. Eksperdid soovitavad iga päev vähemalt ühte korralikku 10minutilist naerupahvakat.
Loe lisaks: Figuurisõbrad soovitavad - naera end saledaks!

5. Näksi

Tervislikke vahepalasid, muidugi.  Toidukordade vahepeal näksimine aitab vältida näljaseks muutumist ning siis ei söö sa toidulauas liiga suurt kogust. Kuid pea meeles - saleneda aitavad vaid tervislikud ja rasvavabad ampsud, mitte jäätis ja krõpsud!

6. Joo vett.

Jah, just! 2 liitrit ehk 10 klaasi päevas. Dehüdratsiooni tõttu näed välja paistes ja pundunud, vesi aitab õige tasakaalu organismis saavutada ning näed välja kena ja sale.

7. Vaheta liha köögiviljade vastu

Vähemalt kord-paar nädalas luba endale lihavaba päev. Köögiviljad täidavad paremini kõhtu, neist saad rohkem kasulikke aineid ja need on kalorivaesemad.

8. Kokteilide asemel võta parem klaas punast veini

Punases veinis leiduvad antioksüdandid hoiavad su piha saledana, kuid kokteilid koosnevad erinevatest magusatest ja kalororikastest vedelikest, mis su vöökoha laiaks paisutavad.

9. Naudi söömist

Selle asemel, et taldrikutäis head-paremat kiiresti alla kugistada ja pärast kõhuvalu või punnis kõhu pärast muretseda, võta söömise jaoks alati aega ning näri igat pala enne neelamist vähemalt kümme korda. Vastasel juhul peab su seedesüsteem väga kõvasti vaeva nägema, et paladest läbi töötada ning see võib põhjustada gaase ja ebamugavustunnet. Lisaks ahmid liigselt kiirustades õhku sisse, mis, nagu sa juba tead, ajab kõhu punni.

10. Eelista jogurtit

Jogurt on täis kõiksugu kasulikke aineid, mis hoiavad su kõhu korras, väldivad kõhukinnisust ja üldjuhul ka gaase. Kindlasti peaksid valima naturaalse jogurti, millesse pole lisatud värvi-, maitse- ja säilitusaineid.

11. Ära stressa

Stress mõjub su kõhule kohutavalt! Kui oled stressis, toodab su keha hormoone, mis su sõna otses mõttes paksuks teevad. Su seedesüsteem on tugevalt häiritud, su kõht on kinni ja sa näed välja nagu oleksid rase. Jaluta, uju, mediteeri, tee joogat või pilatest iga päev, et muremõtted liigselt kimbutama ei tuleks.

12. Maga

Kui sa magad, siis sa ju ei söö, eks! Vajad igal ööl vähemalt seitse tundi korralikku und, et su keha jõuaks end välja puhata ja seedesüsteem töötaks korralikult!

Loe lisaks: Maga end saledaks

13. Väldi hilisõhtust söömist

Selge see, aga kuidas end külmkapist eemale hoida, kui isu on nii suur, et roniks või mööda seina üles? Loe siit: Kaheksa viisi, kuidas enne uinumist söömisest hoiduda

14. Ära soola üle

Muidugi vajab su keha soola, kuid mõistlikus koguses. Valmistoitudes on soola aga liiast, seega pigem väldi neid. Liigne soolakogus viib vee kehast välja ja oledki jälle paistes.