Kaalukaotus algab väga vähesest. Süües päevas kaks saiaviilu vähem ja liikudes kümme minutit kauem, on võimalik nädalas ligi poolest kilost vabaneda. Kiirenda oma ainevahetust ja suurenda kalorite kulutust igapäevase füüsilise koormusega: isegi pidevas ajapuuduses proovi leida aega 20-minutiliseks tempokaks kõnniks. Kuid sellel dieedil on ka kindlad reeglid, mida järgida.

* Söö kindlasti ja alati hommikust;
* Jälgi kella, et toidukordade vahed liiga pikaks ei veni;
* Tarbi kaltsiumi: naised vajavad seda rohkem kui mehed;
* Maitse tervislikke terasid — müslid, pähklid ja seemned;
* Või ja margariini asemel võid süüa soolast pähklivõid;
* Kasuta vitamiine: piisab ka ühest multivitamiinist päevas;
* Söögikordi vahele jätta või ettenähtud koguseid söömata jätta ei tohi;
* Toidukordadeks ette nähtud roogi võid vahetada ainult ühe päeva, mitte erinevate päevade vahel;
* Joo piisavalt — kuni kaks liitrit päevas. Päeva on sobiv alustada kuuma sidrunijoogiga. Lisaks võid juua veel mineraalvett ja taimeteesid,mõõdukas koguses ka musta teed ja kohvi.

NB! Kui oled suur kohvisõber, siis võid tunda esimesel kahel päevalpeavalu. Olukord paraneb kolmandal päeval.

Kiirenda oma ainevahetust ja suurenda kalorite kulutust igapäevase füüsilise koormusega: isegi pidevas ajapuuduses proovi leida aega 20minutiliseks tempokaks kõnniks.

SEITSMEPÄEVANE DIEET

Esimene päev

Hommikusöök: Kausitäis müslit.
Vahepala: Väike kobar viinamarju.
Lõunasöök: Täistera-koorikleib hummuse ja toorsalatiga, üks küps virsik.
Vahepala: 50 g pähklisegu.
Õhtusöök: Portsjon köögivilja-kanavokki koos riisinuudlite ja riivitud porgandiga. Magustoiduks viil värsket melonit, mis on maitsestatud peenestatud värske piparmündiga.

Teine päev

Hommikusöök: Kaks viilu täistera-röstisepikut koos veidikese pähklivõiga, üks banaan.
Vahepala: 50 g pähkleid ja kuivatatud aprikoose.
Lõunasöök: Kausitäis müslit.
Vahepala: Klaas kiivi-mango smuutit.
Õhtusöök: Portsjon veidikese oliiviõliga grillitud (praetud) lestafileed ja vähese võiga grillitud köögivilju, juurde tomati-sibula toorsalat.

Kolmas päev

Hommikusöök: Kausitäis müslit.
Vahepala: 50 g pähklisegu.
Lõunasöök: Viil taisinki või juustu koorikleiva vahel koos margariini või veidikese pähklivõiga.
Vahepala: Tops biojogurtit lemmikpuuviljaga.
Õhtusöök: Portsjon tuunikalapastat koos päevalilleseemnete ja värske salatiga, kastmeks oliiviõli-sidrunimahlakaste.

Neljas päev

Hommikusöök: Kaks kooreta keedetud muna ja üks kooritud tomat. Kaks viilu täisteraleiba veidikese (pähkli)võiga.
Vahepala: 50 g rosina-pähklisegu.
Lõunasöök: Kausitäis müslit.
Vahepala: Tops biojogurtit.
Õhtusöök: Portsjon sidruni ja tüümianiga hautatud kana, juurde pruuni riisi ja rohelise lehtköögivilja toorsalatit. Üks virsik ja kooritud pirn.

Viies päev

Hommikusöök: Pool greipi, klaas väherasvast piima, üks banaan.
Vahepala: Klaas apelsinimahla, õun.
Lõunasöök: Kausitäis müslit.
Vahepala: 50 g kuivatatud pähkli-aprikoosi-datlisegu.
Õhtusöök: Kuum täisteravõileib. Köögiviljadipp porgandist, redisest, paprikast, sellerivarrest, kaalikast koos tzatsikidipiga.

Kuues päev

Hommikusöök: Suur kausitäis müslit.
Vahepala: Väike kausitäis värskeid maasikaid.
Lõuna: Portsjon köögiviljasuppi koos võileivaga (viil täisteraleiba, kaks viilu juustu ja üks viilutatud tomat).
Vahepala: 50 g pähkleid.
Õhtusöök: Portsjon grillitud tuunikala koos värske kartuli, seente ja roheliste ubadega, kastmeks oliiviõli-sidrunimahlakaste.

Seitsmes päev

Hommikusöök: Pool greipi, kaks keedumuna, viil täisteraleiba veidikese võiga.
Vahepala: 50 g rosina-pähklisegu.
Lõunasöök: Kausitäis müslit.
Õhtusöök: Kanakebab (grillitud kanaliha, roheline ja punane paprika, kaks sibulat ja mõned šampinjonid). Juurde veidi riisi, teravat kastet ja värsket rohelist salatit.