Lihaste lõtvumist soodustavad vanus, rasedus ja istuv eluviis. Selleks, et käevarsi taas ilusaks saada, tuleb harjutusi teha ja tulemusi on juba üsna ruttu näha. Harjutuste tegemine ei mõju mitte ainult kätele, vaid paneb tööle ka õla-, rinna- ja alakõhulihased.

Aeglased kätekõverdused ehk aktiivne plank-asend

Tõenäoliselt on tegemist kõige parema käelihaste harjutusega, mis treenib käe-, rinna- ja seljalihaseid samaaegselt.

Algasend on toenglamangasend. Käed õlgade laiuselt sirged, jalad puusade laiuselt. Keha (selg, tuharad ja jalad) sirgelt.

Lase keha aeglaselt allapoole, toetudes käelihastele, peopesad vastu maad. Alguses võib harjutus olla raske, aja jooksul aga tulemused paranevad. Kui tõesti alguses käib kätekõverduste tegemine üle jõu, siis on võimalik harjutust sooritada põlvedele toetudes.

Triitseps kätekõverdused tooliga

Väga tõhus harjutus käelihaste treenimiseks, samuti mõjub hästi õlalihastele. Samal ajal aitab ka kaasa ilusa talje saamisele, tugevdades kõhulihaseid. Liigutusi tehakse kehajõudu kasutades.

Algasend: istu tooli või puki ette, toeta peopesad tooli äärele, jalad ees sirgu. Jalad puusade laiuselt. Kontrollides liigutust tõsta alakeha maast lahti ilma, et õlad liiguksid, selg paralleelselt tooliga. Seejärel lasku algasendisse ilma, et sa alakeha vastu põrandat puutub.

Mägironija

See on harjutus, mis on ka kardiotreening, lisaks sellele, et ta tugevdab õla- ja käelihaseid, on mägironija harjutus ka tõhus kõhulihaste ja selja vormija, tingimusel, et sa oma selga sirgelt hoiad.

Algasend: plank-asend sirgetele kätele toetudes, jalad ja selg sirgelt, pilk põrandale suunatud. Kõverda üht jalga nagu tahaksid sa sellega rinda puutuda, seejärel vaheta jalga. Hoia sama rütmi harjutuste tegemisel.

Käteringid

Tegemist on kõige lihtsama harjutusega, mis treenib kõiki käelihaseid samaaegselt, lisaks sellele ka töötab õla- ja seljalihaseid.

Algasend: seisa püsti, toetudes kindlalt põrandale jalgadega, jalad puusade laiuselt, ära hoia õlgu liiga kõrgel. Soorita käeringe sirgete kätega.

Allikas: Kodused Lood