Peida kaal voodi alla
Kaalu langetamine ja selles püsimine on pikk ja küllaltki vaevaline protsess. Kui sa aga pidevalt kaalud, võib igasugune motivatsioon kaduda — oled ju kõike teinud ja vaeva näinud, aga number ei muutu! Ja sul oli plaanis ju poolteist kilo ülejärgmiseks nädalaks kaotada … Seega peaksid keskenduma pigem sellele, kui hästi sa ennast pärast tervisliku toitumise ja treeninguga alustamist tunned, mitte tühipaljale numbrile.

Sa said õigesti aru — keskendu enda tervisele!
Olgu, ehk oligi aeroobika seekord väga raske ja lubad endale mõtteis, et ei naase sinna enam kunagi, kuid mõtle sellele, kui hästi sa end pärast tunned! Keskendu enda enesetundele ja rõõmule, mida pakub sulle uus elustiil. Sul on ju palju rohkem energiat kui alustades, eks? Ja mõtle, kui hästi sa end veel kuu-kahe pärast tunned!

Joo vett
Ära sea endale alguses väga kõrgeid eesmärke. Alusta väikeste täitmisest, näiteks lubad endale, et jood järgmised kaks kuud iga päev vähemalt poolteist liitrit vett. Sa ei kujuta ette, kui hästi end tunned, kui oled selle saavutanud! Pealegi jääb sulle hea komme n-ö külge ja sa ei kujutaks enda elu enam selleta ettegi.

Treeni enda lemmikkohas
Alguses on väga raske kuskil avalikus kohas treenida. Eriti kui sa pole seda enne teinud. Siis tahaks ju omaette erinevaid asju katsetada. Seega võiksid kõigepealt teha näiteks kodus hantlitega lihastrenni või käia enda naabruskonnas jalutamas. Ja kui tunned end juba enesekindlamalt, liitu näiteks spordiklubiga.

Pea plaani
Pane õhtul enda järgmise päeva plaanid kirja ja pea neist ka kinni. Kindlasti märgi üles ka treeningu või jalutuskäigu kellaaeg, siis ei saa sa alt hüpata. Üks tore võimalus veel — pane vajaliku ülesande täitmiseks äratuskell helisema.

Alusta jalutamisest
Millegipärast kiputakse arvama, et korralik trenn peab kindlasti tooma veremaitse suhu. Kuid ülekaalulistele on just jalutamine parim viis enda vormi viimiseks. Igaüks leiab vähemalt kakskümmend minutit päevas, et teha õues üks väike tiir. Ajapikku saad hakata selle pikkust suurendama.

Allikas: Prevention