Taasta jõuvarud
Pärast treeningut haara süsivesikute- ja proteiinirikka toidu järele. Õigel ajal söödud tervislik snäkk taastab jõuvarud, annab energiat ja aitab lihastel taastuda. 20-60 minutit pärast treeningu lõppu võta snäkk, mis sisaldab 2/3 ulatuses süsivesikuid ja 1/3 ulatuses proteiini. Selleks sobib ideaalselt nöiteks kalkunivõileib.

Tarbi vedelikku
Keha veevarude taastamine on taastumisprotsessi juures väga oluline. Joo klaasitäis vett enne treeningut, 200-300 milliliitrit treeningu käigus iga 20 minuti tagant ja ligi 250 ml pärast treeningut.

Massaaž
Kui vähegi võimalik, käi regulaarselt massööri juures. Kui selleks pole aega või raha, kasuta lõdvestumiseks vahtrulli ja massaažipalle. Rulli neid õrnalt üle oma lihaste ja kui leiad valuliku koha, hoia rulli või palli sellel 30-60 sekundit.

Tee kergemaid treeninguid
Kuigi intensiivsetest treeningutest on palju kasu, ei tohiks pöörata selga ka kergematele. Need suurendavad vereringet, toitainete liikumist lihastesse ja aitavad vältida lihaste ning sidekoe armistumist. Proovi madalama intensiivsusega treeninguid, nagu jooga või kõndimine paaril korral nädalas.

Võta aeg maha
Taastumiseks mõeldud päevad on olulised jõu, vastupidavuse ja kiiruse arendamiseks. Kui teed iga päev trenni, varieeri erinevatel päevadel eri lihasgruppide harjutusi. Igasse nädalasse lisa vähemalt üks päev aktiivseks taastumiseks, mille käigus võid teha kergema kardiotreeningu, venituse või kerelihaste trenni.

Kui aga treeid vähem, ei vaja sa eraldi puhkepäeva. Kuid jäta meelde, et kunagi ei tee paha see, kui annad enda kehale ja vaimule aega puhkamiseks.

Allikas: Liigume.ee