1. Edukas algus

- Puhasta keha suhkrust. Eemalda oma toidust süsivesikud, mis sisaldavad suhkrut ja tärklist. See puudutab ka puuvilju, mis sisaldavad puuviljasuhkrut ning juurvilja, mis sisaldavad tärklist. Seda tehes võid kaotada juba mitu kilo.

- Söö liha, kala, linnuliha ning selle kõrvale köögivilja, mis kasvab maa peal.

- Vähendades suhkru ja kiirete süsivesikute hulka, kaob alguses ka liigne vedelik, mis sellega on kogunenud. Seepärast joo palju vett, soovitavalt mineraalvett, et säilitada keha soolatase. Nädala järel on enesetunne juba palju parem.

2. Mõõda oma edusamme

- Katseta, kuidas ennast tunned. Mõned vajavad suhkrust ja kiiretest süsivesikutest lahti saamiseks süsivesikutest mõneks ajaks üldse loobumist, teised tunnevad end paremini kui söövad aeglaseid süsivesikuid, kolmandatele sobivad kõige paremini just süsivesikuid sisaldavad köögiviljad. Nii tehes on võimalik kaotada 0,5-1 kg nädalas. Mõõda oma edu mõõdulindiga, sest kaal võib olla segadusse ajav. Anna kehale aega harjumiseks.

- Söö seni kuni tunned kõhtu täis. Joo piisavalt vedelikku.

- Mõtle sellele, et paljud tooted sisaldavad peidetud suhkrut ja tärklist. Loe hoolega toitainete sisaldust pakendilt ning veendu, et valitud toit neid ei sisalda. Kõige lihtsam seda jälgida on kogu toit algusest peale ise valmistada.

3. Saavuta ideaalkaal

- Leia kaal, kus tunned end oma kehas kõige paremini. Tavaliselt jääb keha seisma kaalunumbril, mis on tema jaoks ideaalne. Seni kuni sööd oma kõhu täis sa alakaaluliseks ei muutu. Proovi vältida suhkru ja tärklist sisaldavate toitude söömist nii kaua kui võimalik.

- Head aeglased süsivesikud on oad, quinoa, täisteratooted.

- Kui pead igapäevaselt kinni kiirete süsivesikute vältimisest, ei mõjuta harvad kõrvalekalded toitumisest pidude ajal väga palju sinu teekonda soovitud kehakaaluni.

Allikas: topphalsa.se