Keskendu heale

Mõtle järele, millised kehaosad sulle endale meeldivad — käed, kõrvad, kael? Vaadates peeglisse suuna oma tähelepanu nimelt neile, mitte aga näiteks „kohutavale lõuale”. Korda oma mõtteid kuuldavalt — kiida oma ilusaid randmeid, naiselikku taljet...

Käi alasti

Tee seda igal võimalusel, kui üksi jääd. Kui tundub liiga ebamugav, ole aluspesus või hästi lahtises riietuses. Sel moel harjud oma kehaga ning tunned vähem piinlikkust. Hakkad end peagi palju paremini tundma.

Usalda puudutusi

Käi massaažis ning teistel protseduuridel, mille puhul on olemas taktiilne kontakt. Aromaatsed õlid mandli ja guajaaviga ning palju teisedki hoolitsuse väljendused aitavad sul suhtuda endasse tähelepanu ja õrnusega.

Pildista

Ja mitte selleks, et fotot seinale riputada või armsamale kinkida. Lihtsalt enda jaoks. Leia fotograaf, kelle maneer sulle meeldib, ning lepi kokku seanss. Hea meister näeb sind kaunina ning teeb vapustavaid pilte, mis automaatselt sinu enesehinnangu kõrgele tõstavad. Ainult et eelnevalt tuleks temaga oma hirmudest ja kahtlustest rääkida.

Hellita ennast

Kõlab kummaliselt, kuid tee kingitusi oma kehale. Tund aega basseinis, siidsall, toitekreem, mugav padi, maitsev kook — seega kõik, mis pakub rahuldust.

Arutle oma puuduste üle

Ei tohi endaga riielda, tuleb lihtsalt aru saada, millest on sinu rahulolematus tingitud. Kas sulle näiteks näib, et su nahk on liiga kahvatu või kõht liiga punnis? Miks sa nii arvad? Vastuseks ei sobi: „See on ju ilmselge!“. Mis on selle põhjus? Kas sõbratari juhuslik repliik, iseenda võrdlemine modelliga ajakirja kaanelt või naabri kriitiline pilk rannas lesides? Ja põhiline, kuidas sind segab see, mida sa pead oma puuduseks? Kas ei lase sul suhteid sõlmida? Kaotab enesekindluse? Analüüsi, kui palju alust on sinu pretensioonidel enda suhtes ja kas tasub neid ikka usaldada?

Jälgi oma tundeid

Eriti rõõmsatel hetkedel. Fikseeri kõik, mida tunned — madratsi kõvadust, kohvi aroomi, reaktsiooni soojale veele või lapse suudlusele. Märgi ära kõik hea, mida näed, kuuled ja tunnetad tänu oma kehale. Keskendu sellele, kuidas sa käid, võtad riiulilt raamatut, avad ukse. Täna oma keha võimaluste eest, mida see sulle annab. Kui on olemas innustus ja fantaasia, kirjuta tänukiri. Just, just, ilusale kannikeste järele lõhnavale kallile paberile. Või siis tantsi lihtsalt peegli ees.

Allikas: Dobrõje Sovetõ, aprill, 2018