Konkursi eesmärgiks on välja selgitada Eesti tootjate kõige tervislikumad, kergemad ja maitsvamad toiduained erinevatest tootegruppidest.

Kohtunikekogusse kuulusid Eesti Toiduliidu juhataha Sirje Potisepp, Eesti Toitumisteaduse Seltsi liige, Figuurisõbrad OÜ peakonsultant doktor Mai Maser, Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi, Tallinna Ülikooli dotsent Kaie Pappel, Eesti Vabariigi esileedi Evelin Ilves, Figuurisõbrad OÜ tegevjuht Anne Piirsalu, Aasta Figuurisõber 2010 Heli Laarmann, Tervis Pluss peatoimetaja Evelin Samuel ja Figuurisõbrad OÜ programmikonslutant Kaja Torm.

Süües terveks märgi ja diplomi pälvisid sel aastal:

  • Atria Wõro Jussi Grillviiner E-ainetevaba (269 kcal / 23 g rasva)
  • Fazeri Täisteraviilud (171 kcal / 1,3 g rasva)
  • Feta juust 200 gr (Hellenic Trade) (266 kcal / 21 g rasva)
  • Neitsioliivõli pihustiga 100 ml (1 vajutus 1 kcal) Hellenic Trade (815 kcal / 90,6 g rasva)
  • Kalamata oliivid 370ml Hellenic Trade 191 kcal/20,7 g rasva
  • Kadarbiku Aurutatud köögiviljade kolmikpakk ehk peet, kapsas, porgand 33 kcal / 0,18 g rasva
  • Kadarbiku smuutid
  • TallEggi Rosepipra kanafilee (93 kcal / 0,7 g rasva)
  • Vici Lumekrabi  (90 kcal / 1 g rasva)

Tänavune „Süües terveks” konkurss peeti Euroopa Ülekaalu päevale pühendatud ürituste raames, pakkudes kehakaalu probleemidega kimpus olevatele inimestele praktilist teavet kergemate toiduvalikute tegemisel.