Oliivid

Oliivid on väga toitvad, kuid ühes oliivis on kõigest 4 kalorit, nii et näksi mõnuga.

Erinevad pähklid

Tõsi, neis on rohkem kaloreid, kuid nad on samas nii proteiini-, kiudainete- ja tervislike rasvhapete rikkad, et sa ei jaksa neid nagunii meeletutes kogustes süüa — nii et lõppkokkuvõttes õhtune pähklipuremine paksuks ei tee.

Marineeritud kurgid, tomatid, seened vms

Neid võid õhtul teleka ees pista purkide kaupa, neis on niivõrd vähe kaloreid. Eriti hea, kui oled oma õhtused snäkid ise marineerinud, siis pole seal ka mingeid kahjulikke lisaaineid.

Röstitud kikerherned

Rösti kikerherned vähese oliiviõli, soola ja pipraga ning lase hea maitsta — need on samamoodi sõltuvust tekitavad nagu kartulikrõpsud, aga kaloreid annavad palju vähem. Kiudaineid ja proteiini aga palju rohkem.

Popkorn

See natuke õli või võid, mida nende valmistamiseks tarvis läheb, pole maailma lõpp. Üks tuutu popkorni annab umbes 55 kalorit, nii et sobivad filmi vaatamise kaaslaseks küll.

Aedviljad guakamolega

Avokaadost ja maitsetaimedest valmistatud mehhikopärane dipikaste guakamole on väga kalorivaene. Söö seda koos porgandi, juurselleri ja teisete aedviljadega ja pole ohtu juurde võtta.

Pärlsibulad

Ilmselt pole küll eriti palju inimesi, kes tahaksid terve õhtu pärlsibulaid süüa, aga kui oled üks nendest, kes pärlsibulaid armastavad, siis sul on vedanud — ühes supilusikatäies pärlsibulates on ainult 5 kalorit!

Allikas: Prevention