Mitmed uuringud on näidanud, et inimesed, kes täidavad toidupäevikut, kaotavad rohkem ülekilosid ning säilitavad saavutatud kaalu kauem aega. Siit sulle veel põhjuseid, miks alustada toidupäeviku pidamist:

- Pannes kirja kõik toidu, mida sööme, saame aru, millised on meie valikud ning mida me tõesti suhu pistame.
- Täidetud päevikust on võimalik analüüsida, mida ja millal ning miks me sööme.
- Toitumise analüüsimine aitab näha tarbitud kalorite arvu, mille järgi saame teha muudatusi, süües rohke või vähem või valides teisi toite.

Toidupäeviku täitmisega alustades ära tee oma toitumises alguses mingeid muudatusi, vaid söö esimene nädal täiesti harjumuspäraselt, kuid pane kõik kirja. Nii näed täpsemalt, millised on sinu nõrgad kohad, millised olukorrad tekitavad tervislikust toitumisest kõrvalekaldumisi ning mida peaksid edaspidi jälgima ja arvestama.

Toidupäevik näitab täpselt ära, mida sööd ja kui palju. Ära unusta kirja panemast ka iga kommi või küpsist või muud, mida suhu pistad.

Kui see alus on olemas, näed täpselt, millele peaksid tähelepanu pöörama. Kas suudad näiteks tööpäeval oma kaloritehulka järgida, kuid nädalavahetusel läheb asi käest ära? Kas sööd süsivesikuid ja valke, kuid tervislikest rasvhapetest jääb söögis puudu? Oluline on ka mõelda, kas sööd alati siis kui oled näljane või sööd emotsionaalsetel põhjustel? Toitud tervislikult ning portsjonid on paraja suurusega või peaksid selles osas mingeid muudatusi tegema? Kas sööd mõnel söögikorral liiga vähe ning järgmisel sööd üle või jääb mõni söögikord üldse vahele?

Toidupäeviku täitmine aitab võrrelda enda harjumusi soovitatud tervislike harjumustega. Ehk me oleme sunnitud ka ebameeldivale tõele näkku vaatama kui oleme kõik täpselt toidupäevikusse kirja pannud.

Nähes kõike söödut must-valgel kirjas, isegi kui see nähtu meile ei meeldi, aitab see teha oma toitumises muudatusi ning muuta oma elu kergemaks ja tervislikumaks. Täites toidupäevikut regulaarselt ning järgides soovitatavaid kaloreid, imestad ka ise, kuhu need kilod nähtamatult kaovad.

Allikas: sparkpeople.com