Nimelt avastasid Helsingi Ülikooli teadlased, et rasked tööpäevad ning töö ja pereelu ühildamise raskused tõstavad kergesti kehakaalu.

Testrümhas osalejad olid 40-60-aastased. Osalejaid oli 9000.

Uurimus kinnitas kaks ristifaktorit:

  • pidev ületöötamine, rohkem kui 40 tundi nädalas
  • pidev kurnatus ja väsimustunne.

Pärast rasket tööpäeva on suurem oht valida toiduks ebatervislik kiirtoit ja maiustused, kuigi inimesed on teadlikud tervislikust toidust. Lisaks aja ja energia puudusele loobutakse tervisespordist. Mõned soovitused, kuidas vältida ületöötamisest põhjustatud kilosid:

  1. Vaata üle oma tööülesanded – pane paika olulised ja ebaolulised tööd. Kui ise hätta jääd, võta planeerijad appi. Veebist saab tasuta alla laadida mõned ajaplaneerimise tarkvarad, näiteks www.toodledo.com, www.easytimetracking.net.
  2. Vaata üle oma kodune elu ja toimetused – õpi delegeerima.
  3. Loobu ajaröövlitest – televiisori ees veedetud tunnid tegelikult ei lõõgasta. Mine selle asemel õhtul välja jalutama, loe raamatut, tegele lastega või mine varem magama, nii tunned end järgmisel päeval puhanuna ning täis energiat.
  4. Valmista tervislikku toitu – inspekteeri oma külmkappi ja köögikappi ning vaheta ebatervislik toit tervislikuma vastu. Nii saad energiat ning samas vajalikke vitamiine.

Allikas: Helsinki Health Study, helsinki.fi