Herbalife’i teadusnõukogu eksperdi ja toitumisteadlase dr. Alexander Martinchuki sõnul võib ülekaal põhjustada erinevaid haiguseid nagu näiteks kõrgvererõhutõbi, ainevahetushäired ja isegi suurendada vähiriski. Uuring näitas, et TOP 3 põhjust, mis põhjustavad eestlaste hulgas rasvumist on kiirtoidu, poolfabrikaatide ja magustatud jookide tarbimine (45%), istuv eluviis (26%) ja nn emotsionaalne söömine (13%).

“Ülekaalulisus ei teki mitte ainult ebatervislikust toitumisest, istuvast eluviisist ja emotsionaalsest söömisest, vaid suuresti ka ajapuudusest,“ lausus dr Martinchuk.

“Ajanappusel jätavad inimesed vahele söögikordi ja kõige sagedamini just päeva kõige tähtsaimat — hommikusööki. Teatud aja jooksul võib see viga kaasa tuua kaalutõusu ja ülekaalulisuse, mis ei puuduta ainult välimust, aga ka tõsiseid terviseprobleeme nagu näiteks hüpertensioon, kõrge vererõhk, ummistunud veresooned, ainevahetuse häired, liigesehaigused ning kuni vähiriskini välja, “ selgitab Herbalife’i teadusnõukogu ekspert.

Uuringu tulemusi analüüsides selgus, et kõige tähtsam tõuge kaalulangetamiseks on lausa 64% eestlaste jaoks terviseprobleemid, 19% jaoks enesetunne ja 9% jaoks uus suhe.