Esmalt on kõige tähtsam maha jahtuda, isegi kui sinu treeninguks oli vaid jalutamine. Kerge kardio paar minutit on hea mõte. See aitab südamerütmi langetada madalamaks ning sa tunned end pärast paremini, mitte ei tundu paar minutit või tundi pärast trenni sulle nagu oleksid haigeks jäänud.

Kui jätad trenni järsku järele, langeb vererõhk liiga kiiresti ning võid tunda pärast, et pea käib ringi. Hea on ka kerge jalutuskäik paar minutit, et keha saaks maha jahtuda. Lihastreeningu ajal tõuseb kehatemperatuur ning on oluline, et jahutaksid keha pärast trenni ka maha.

Oluline on seejärel ka lihaste venitus. Jõutrenn tõmbab lihased tavaliselt kokku ning treeningjärgne venitamine aitab neil lihast ehitada, muutuda suuremaks ja tugevamaks. Ole ettevaatlik, et venitamisega lihastele ja liigestele liiga ei tee. Kui tunned juba valu, oled liiga palju venitanud.

Vedelikku on vaja tarbida ka pärast treeningut. Soovitav on juua 2-3 klaasi vett kahe tunni jooksul pärast treeningut. Sa ei pruugi end pärast trenni küll janusena tunda, kuid sul on siiski vaja asendada treeninguga kaotatud vedelik, et ei tekiks vedelikukadu.

Viimane asi, millele peaksid pärast treeningut mõtlema on söömine. Lihastreening kulutab palju kaloreid ja süsivesikuid ning kulutab lihaseid. Lihaste taastamiseks ning energiataseme tõstmiseks oleks vaja tervislikult süüa. Soovitav on pärast treeningut 90 minuti jooksul süüa aeglaseid süsivesikuid ja valku. Süsivesikud annavad kehale tagasi kulutatud energia ning valk aitab taastada lihaseid, et need muutuvad tugevamaks kuni su keha puhkab järgmise trennini.

Ära unusta neid punkte ka järgmise treeningu ajal ning sinu keha tänab sind selle eest.

Allikas: Sparkpeople.com