Kui Sinu praeguseks eesmärgiks on kaalust alla võtmine või üldise enesetunde parandamine, siis tuleks enne veiniklaasi haaramist pikemalt mõelda.

Kvaliteetne punane vein aitab näiteks küll söödud veiselihal paremini seeduda ja vahel pakub klaasike veini koos toiduga tõelise maitsenaudingu. Aga suuremas koguses (isegi toidu kõrvale) joodud alkohol ärritab seedesüsteemi ning põhjustab veresuhkru kõikumist. See põhjustab olukorra, kus organism talletab toidust ja joogist saadud energia rasvana siseorganite vahele. See põhjustab õunakujulist rasvumist, mis on aina suurem probleem meie enda ja näiteks ka meie põhjanaabrite soomlaste tervisele.

Alkohoolsed joogid sisaldavad tegelikkuses rohkem kaloreid, kui inimesed arvata oskavad. Näiteks peale sauna joodud õlles võib olla keskmise mehe päevaks vajaliku kaloraaži kogus energiat. Alkoholi toimel glükogeeni tootmine maksas väheneb ja nii langeb veresuhkru tase. See tekitab söögiisu ja vähenenud kontrolli tõttu tehakse joomase peaga ebatervislikumaid toiduvalikuid, milleks võib olla südaööl söödud burger või rasvased friikartulid, mida muidu ei sööks.

Seega — kui tead, et tulemas on pidu alkoholiga ning soovid klaasikest veini siiski nautida, jää vaid ühe klaasikese juurde ja pane hoolega tähele, palju ja mida sinna kõrvale sööd. Lihtne on ennast seltskonnas unustada, aga katsu laualt leida köögiviljad või salat, mida näksida. Nii ei tee saa endale kaalu alandades karuteenet ega ole pärast pidustuste lõppemist endas pettunud.

Rohkem nippe, kuidas valmistada tervislikku ja tasakaalustatud toitu ning selle abil kaalust alla võtta, leiad Erik Orgu raamatust „Garanteeritud kaalulangus“.

Kui oled aastavahetuseks aga hoopis reisile läinud, siis allolevast videost saad teada, kuidas toituda reisil nii, et kilosid juurde ei tuleks.