Sada aastat tagasi tegid tuhanded inimesed — nii kuningad kui ka töölised — Euroopas, Ameerikas ja mujalgi maailmas Mülleri võimlemist. Paljud pidasid oma hea tervise saladuseks just Mülleri harjutusi, mis tähendas iga päev 15-minutilist treeningut — aga õigeid harjutusi ning veel õigemaid hingamisharjutusi!

Kes oli see salapärane Müller, kelle soovitatud harjutused mõjusid meie esiisadele ja –emadele toonust tõstvalt ja tervist tugevdavalt? Vastus on lihtne: Jørgen Peter Muller (Müller), Taani sportlane, hilisem spordiideoloog ning üle maailma kuulsaks saanud treeningraamatute autor. 1904. aastal ilmus tema kuulsaim raamat “My System” (Minu süsteem), mis levis tohutu kiirusega üle Euroopa ning tegi raamatus kirjeldatud võimlemisharjutused populaarseks pea igal pool, isegi Venemaal. Raamat tõlgiti 1907. aastal ka eesti keelde.

Milles seisnes tema harjutuste fenomen? Raamatut uurides võib vaid tõdeda, et kõik need harjutused on meile tuttavad juba lasteaiast, koolist, spordilaagritest ja spordiklubide mis tahes trennidest.

Oma kultusraamatus tutvustas mees detailselt kuuenädalast võimlemisprogrammi, mille eesmärk oli vastavalt lugeja füüsilisele vormile pakkuda igaks päevaks välja 15minutiline treeningkava, mis koosnes 18 erinevast harjutusest.