Parandab sinu suhet

Teadlased on teinud kindlaks et otsene kontakt- nahk naha vastas vabastab oksütotsiini, mis on tuntud kui armastusetunnet kinnitav hormoon. Usutakse ka seda, et paarid kes on üksteisega intiimsemad magavad ka sügavamalt ja paremini.

Parandab une kvaliteeti

Uuringud on tõestanud, et mida madalam on kehatemperatuur, seda kauem on inimene võimeline magama, seega on kehatemperatuuril on suur mõju sellele kuidas me end välja puhkame. Kui toas, kus me magame on liiga soe, siis meie uni on pigem pinnapealne. Jahedas toas magame seevastu paremini ja sügavamalt. Sama oluline sealjuures on ka see, kas kanname riideid või ei.

Aitab nahal hingata

Riieteta magamine teeb pai ka sinu nahale. Keha ümber olevad rõivad muudavad naha tundlikumaks ja vastuvõtlikumaks erinevatele ärritustele ja haigustekitajatele (pärmseen!).

Muudab sind enesekindlamaks

Kindlaks on tehtud ka see, et mida rohkem sa alasti oled, seda mugavamalt sa end oma kehas tunned ja tundma hakkad. Viimasel on suur seos ka sellega, kui enesekindel sa oled. Seega on öö just õige aeg, et harjutada end oma kehas hästi tundma.

Alandab…

kaalu! Just nii- kui eelnimetatud põhjused hoidsid sul veel riideid seljas, siis nüüd on aeg küll end paljaks võtta. Nimelt on tõestatud, et jahedas magamine mõjub hästi ainevahetusele. Mitmed uuringud on kinnitanud, et kui inimene magab alasti, siis vabaneb keha kõigest paari nädalaga ebatervislikust rasvast.

allikas: womenshealthmag.com