Tuntud telekokk kuulub nende hulka, kes oma dieedist kinni pidamiseks on abi saanud tuntud mikroblogist Twitterist. Ligi 200 000 tema jälgijat on saanud pidevat infot tema toitumise ning dieedi käigu kohta ning sageli koos fotoga.

Nigella Lawson järgib GI ja LCHF alast toitumist ehk toidus domineerivad rasv ning valgurikkad toitained nagu avokaado, muna, lõhe, kana, rasvased kastmed ning süsivesikute hulka on ta vähendanud märkimisväärselt, eriti kiirete süsivesikute osa.

Oma toiduharjumuste jagamine internetis ning selle tulemusena kaalust alla võtmine, on uus trend. Kuna Twitteri kasutajate arv on ligi 200 miljonit, on alati seal keegi, kes võib sind toetada. Ning lisaks ei ole võimalik süüa rohkem kui seda, mis mahub 140 tähemärgi piiridesse.

Kaalulangetajate hulgas on twitter muutunud uueks trendiks. Tervislikud hommikusöögid, lõunasöögiraportid, pildid pitsadest elegantselt serveeritud avokadoviiludeni.

Kasutajad loodavad, et kirjutades teistele lugemiseks kõike seda, mida nad söövad, aitab neil liigsöömist vältida. Toidu- ja kaalupäevik aitab saada parema ülevaate oma toitumisest ning paneb selle üle järele mõtlema. Kui selle teistele lugemiseks ka veebi üles paned, saad neilt tähelepanu, nõuandeid, tuge ja abi. Näiteks tundes öösel kell 4 tugevat kommiisu, siis sel ajal on kindlasti twitteris keegi, kes ka seal on ning toetab.

Kaalu langetades tekib ikka tagasilööke ning siis on tugi oluline. Olgu selleks siis kaaslane, sõber või tundmatu inimene internetis, ei oma mingit tähtsust. Uuringud on näidanud, et näiteks internetis elustiiliküsimustikke täites on inimesed ausamad, kui nad on sama küsimustikku paberile täites ja arstile andes.

Allikas: expressen.se