Siit sulle 10 nippi, kuidas vabaneda kõhurasvast ning vältida selle teket:

1.       Toitu puhtast toorainest valmistatud toidust — söö seda, mis sisaldab palju toitaineid, vitamiine, mineraale ja antioksüdante. Ära tarbi valget suhkrut, pool- ja täisfabrikaate ning kiireid süsivesikuid nagu sai ja makaronid. Eelista selle asemel puhtaid tooraineid ja valmista ise toit. Söö regulaarselt.

2.       Treeni — Vastupidavustreening mõjub hästi kõhurasvale. Tee lisaks juurde jõutrenni ning treeni ka oma seesmisi kõhulihaseid.

3.       Maga korralikult — hea uni avaldab mõju ka vööümbermõõdule. Unepuudus võib tekitada punnkõhu ning põhjustada kõhurasva teket. Maga iga öö kindlasti 7-9 tundi. Mine magama umbes kell 22, sest tund enne keskööd on kõhurasvast vabanemise osas eriti oluline.

4.       Joo piisavalt vett — väldi karastusjooke ning alkoholi. Proovi juu vett enne igat söögikorda, mitte söögi ajal või kohe pärast, et parandada toidu seedimist.

5.       Hingamine korda — õige hingamine, millest võtab osa ka kõht, muudab su erksamaks ja paneb ka kõhu korralikult tööle. Lisaks aitab vabaneda ülekilodest. 

6.       Suurenda rohelise tarbimist — rohelised lehtköögiviljad on klorofülli täis, puhastavad keha ning tugevdavad organismi. Joo rohelistest köögiviljadest tehtud smuutit ja mahla iga päev.

7.       Vali õiged rasvhapped — ära hoia rasva pealt kokku. Meie keha vajab kasulikke rasvhappeid, et ta suudaks põletada rasva. Heaks allikaks on oliivõli, avokado, rasvane kala ning pähklid.

8.       Harmooniline söömine — näri toitu korralikult ning märka, et seedimine on kohe parem. Ära ahmi sööki, sest see ei aita kaasa korralikule seedimisele.

9.       Tugevda end mentaalselt — oled stressis ja rahutu? Sellisel juhul aitad oma kõhtu kui taastud ning tegeled personaalse arenguga. Stress on meie kõhu suurim vaenlane.

10.   Väldi nisujahu ja piima — eemalda oma toidust söögid, mis sisaldavad nisujahu ja piima kui sul on kõhuga probleeme. Paljud märkavad positiivset mõju ka siis kui gluteeni- ega laktoositalumatust ei ole diagnoositud. 

Allikas: Expressen.se