Lihtsad viisid lisaenergia saamiseks

Kes soovib igapäevast lisaenergiat, see peaks päeva alustama trenniga. Olgu selleks kõndimine, sörkjooks või ujumine — soovituslik on igal hommikul oma meelisalaga tegeleda vähemalt 20-30 minutit. Nii kiirendad oma ainevahetust ning tunned end ülejäänud päeva jooksul värske ja energilisena. Lühikesed treeningud on lisaks kõigele muule ka suurepärased stressi- ning pingemaandajad.

Kui hommikut trenniga alustada ei jõua, siis soovitame päeva jooksul süüa väiksemaid toiduportsjone. Väiksed eined on paremad, sest nii püsib veresuhkru tase stabiilne ehk kehal on alati piisavalt kütust. Valides selle strateegia, väldid pärastlõunaseid väsimusperioode, olles terve pika päeva keskendunud, motiveeritud ning positiivne. Kontorirottidele soovitame teha piisavalt pause, et neid ringi liikumiseks kasutada. Hinga värsket õhku, tee üks tiir kontoris või lihtsalt venita oma töölaua ääres. Füüsiline tegevus pakub sinu organismile vajalikku vaheldust igapäevasest töörutiinist. Rutiin on suur energiaröövel, kuid liikumine aitab kurnatuse vastu võidelda.

Kohvi ja suhkur tekitavad sõltuvust, mistõttu need, kes on suutnud kohvi või suhkru oma menüüst täielikult eemaldada, võivad kogeda võõrutusnähtusid. Tervisliku “kofeiinilaksu” võib kätte saada rohelist teed juues, kuid rohelisel teel pole kohvile või suhkrule eriomaseid negatiivseid kõrvalmõjusid.

Ülalnimetatud soovituste kõrval aitavad energiataset tõsta ka:

  • Hea uni
  • Lühike lõunauinak
  • Suhkrukoguste vähendamine
  • Alkoholist hoidumine
  • Värskete puu- ja juurviljade söömine
  • Tervislik hommikusöök igal hommikul
  • Tervislikud abinõud stressi vastu võitlemisel

Kõige olulisem vahend energiapuudujäägi korvamiseks on kiire ainevahetus, mis ühtlasi aitab kaalust alla võtta. Järgi meie antud nõuandeid ning sa näed, kuidas sinu dieet osutub edukaks, sest sind ei paina enam vähesest energiast tingitud probleemid.

Allikas: mydailymoment.com