Su mõistus võib olla su kõige tugevam liitlane või su kõige hullem vaenlane

Kulumiseni korratud tõde, et kõik algab mõtlemisest, on selleski blogipostituses kesksel kohal. Kuidas me end tunneme — ilusa, terve, täisväärtusliku või paksu, nõrga ja saamatuna — algab enamasti sellest, kuidas me mõtleme.

Järgnevalt toome välja praktikad, mida oma parema enesetunde huvides vältima peaksid:

Enda võrdlemine teistega

Enda võrdlemine teistega on miski, mida me teeme peaaegu et loomulikult, olgu see siis rannas, jõusaalis või Facebookis. Millele aga peaksime mõtlema on see, et meile avaneb võrdluseks ainult välispind — me ei tea, ka Facebooki üles pandud bikiinipilte on Photoshopitud ega kas supermodelli figuuri taga rannas on korralik toitumine ja trenn või ilukirurgia ja nälgimine.

Enda teistega võrdlemine ei anna muud, kui põhjendamatult halva enesetunde

Selle asemel keskendu parem enda tugevustele ja väärtustele. Ära mõtle, et kuidas saada selliseks, nagu teised, vaid et kuidas saada selliseks, nagu sa ise tahad end näha.

„Ideaalkeha“ soovimine

Asjaolu, et meedia- ja reklaamitööstuse poolt loodud „ideaalkeha“ on tegelikkuses pea võimatu saavutada, ei tohiks kellelegi üllatusena tulla. Näljutamine, toitumishäired ning plastiline kirugia on selle pealtnäha glamuurse maailma igapäevaseks varjuküljeks.

Eesmärk vormis olla ei tohi tulla su tervise hinnaga!

Tuleb endale mõistusega aru anda, et me kõik oleme erineva kehakujuga ning et seda ei ole võimalik muuta ka kogu maailma ilukirurgide abiga. See ei tähenda, et sa ei võiks soovida olla vormis — lihtsat su eesmärgid peavad olema realistlikud.

Arvustamine

Ilukirurgias, kui seda tehakse läbimõeldult, ega selles, kui veidi lopsakam naine miniseelikut kannab, ei ole midagi iseenesest häbiväärset. Ometi kipume me selliseid teguviise sildistama kui „kergema vastupanu teed minekut“ ja hukka mõistma, mõeldes et „sellise figuuriga küll sellist kleiti kanda ei tohiks.“

Siit ka soovitus: ole salliv nii enda kui ka teiste suhtes!

Loeb vaid väline ilu?

Kas ideaalkaalu saavutamine on su elus ikka kõige tähtsam asi ning kas su ilu saab tõesti hinnata ainult selle järgi, kuidas sa välja näed? Äkki on olulisemad hoopis su tervis, sõbrad, pere — su heatahtlikkus, sõbralik iseloom, positiivne ellusuhtumine ning miljon teist pisiasja, mis teevad sinust just selle, kes sa oled?

Hoia oma pea selge ja ära unusta, mis elus tegelikult tähtis on. Sinu enesetunne on su enda teha!