Valgurikka toitumise puhul kulutab keha toidu seedimiseks rohkem energiat, seetõttu peetakse seda ka üldiselt paremaks kehakaalu langetajaks kui valguvaest toitumist. Lisaks võib valgurikas toitumine turgutada vanemate inimeste tervist, kuna aitab parandada luutihedust ja südame tervist ning kergemini haigustest taastuda. Mõningatel juhtudel soovitatakse valgurikast toitumist ka krooniliste haiguste puhul, nagu neeru- ja maksaprobleemid.

Lisaks põhitoidukordadele soovitatakse tarbida ka valgurikkaid vahepalasid, mida on võimalik leida tänapäeval nii tahkel kui ka vedelal kujul. Valgurikkad vahepalad sobivad eeskätt just neile, kes soovivad kiirelt näljatunnet peletada. Erinevaid valgurikkaid vahepalasid on palju kuid üks kergemini tarbitavaid vahepalasid on valgujook. Valgujoogid sobivad kiire elutempoga inimestele, kuna neid on võimalik tarbida nii-öelda käigu pealt. “Valgujookide eelis on mugavuses, sest mõni toode võtab segamiseks aega vaid minuti ja mõni on kohe tarbitav. Jook on lihtne viis oma valgu- ja süsivesikuvarusid täita ning tühja kõhtu leevendada,” kinnitab personaaltreener ja toitumisnõustaja Risto Uuk.

Valgujook on kasulik amps, kui lõunast on mitu tundi möödas ja plaan on veel õhtusest trennist maksimumi võtta. Jook on kasulik ka neile, kes teevad trenni mitu korda päevas või soovivad suure koormusega trennidest kiiremini taastuda. Samuti hoiab inimene, kes sööb mõõdukas koguses valke, oma lihastoonuse kõrgemal.

“Kaalulangetajale on valgujook ka ideaalne magusaisu peletaja,” selgitab Risto Uuk. “Sellised joogid sobivad ka taimetoitlastele ja laktoosi- ning gluteenitalumatuse all kannatavatele inimestele, kuna ei sisalda laktoosi ega gluteeni. Valgujook aitab katta ka üldist päevast valguvajadust. Tänu sellele sobib jook tarbimiseks ka saledatele või väga kõhnadele inimestele, kellel on raskendatud piisavas koguses valkude omandamine ja üldise energia tarbimine,” kinnitab toitumisnõustaja.

Valgurikas toitumine on tõusuteel ja seda on näha ka poelettidelt, kust võib leida mitmeid nii kodumaised kui välismaiseid valgutooteid. Tänapäeval leiab valgutooteid pea igas tootekategoorias alustades jogurtitest, šokolaadidest kuni mahlajookide ja isegi saiadeni välja. Valgutooteid leiab nii fitnesspoodidest kui hästi varustatud supermarketitest. Mitmed kodumaised tootjad on viimase aasta jooksul toonud turule eraldi tootesarju, milles on keskendutud just kõrgema valgusisaldusega toodetele. Selliseid tooteid leiab nii smuutide, jogurtite kui ka kohupiima lettidel. Näiteks leiab ka kohaliku joogitootja A. Le Coqi valikust valgujoogi, mis baseerub piimal ja sellele enam vedelikku lisama ei pea. Antud valgujoogile on lisatud ka palju erinevaid vitamiine ja mineraalaineid.