Asja iva ongi selles, et tuleb keskenduda headele ja tervislikele toitudele, mitte piitsutada ennast halbade valikute pärast, ütlevad asja põhjalikult uurinud Cornwalli Ülikooli teadlased. Siis hakkadki sa järk-järgult paremaid valikuid tegema.

Kui sa ütled endale, et "see pitsa läheb mulle otse kintsudesse", siis see ei ole üldse nii motiveeriv kui öelda, et "see roheline smuuti annab mulle palju energiat".

Miks see nii on? Uurijad tõid põhjuseks selle, et negatiivsed mõtted või sõnad toidu kohta mõjuvad nagu näpuga näitamine - pigem häirivalt kui innustavalt. Need võivad isegi täiesti vastupidiselt tööle hakata, näiteks kui inimest mingil moel tema ülekaalu pärast häbistatakse, siis hakkab ta hoopis rohkem sööma.

Tahad seda uut "dieeti" proovida? Kui sul on snäkiks valida küpsised ja puuvili, ära ütle endale enne valimist, et "kui ma need küpsised ära söön, siis ma lähen paksuks", vaid "kui ma seda puuvilja söön, siis ma näen parem välja ja lisaks olen enda valiku üle uhke". Kui sa selle endale sisse harjutad, hakkadki sa iseenesest tervislikumalt toituma ja sellega seoses muidugi ka kaalust alla võtma.

Allikas: Prevention